Chiar dacă sunt în opoziție, consilierii județeni ai Partidului Democrat Liberal privesc cu ochi buni eforturile depuse de Consiliul Județean Buzău pentru redeschiderea Bazinului Olimpic și invită Primăria municipiului să se alăture demersului inițiat de președintele CJ Buzău, Cristi Bîgiu.
Liderul democrat-liberalilor buzoieni, Cezar Preda, a declarat astăzi că aleșii PDL vor vota fără rezerve proiectul care are ca scop redeschiderea bazinului de înot.
„ Pentru mine, întotdeauna, Bazinul Olimpic și patinoarul au fost două obiective absolut necesare buzoienilor. Ele nu pot fi rentabile ca activități economice independente și de aceea trebuie susținute de autoritățile locale. În condițiile în care parteneriatele inițiate de mine s-au oprit, eu salut parteneriatul dintre Consiliul Județean și proprietarul bazinului. Toți consilierii PD-L vor vota acest parteneriat și trebuie ca Primăria să intre cu subvenții suplimentare în acest parteneriat pentru ca Bazinul Olimpic să poată oferi condiții de învățare a înotului tuturor copiilor buzoieni. Primarul municipiului Buzău nu trebuie să oprească copiii să învețe să înoate și să patineze ci, trebuie să-i ajute”, a declarat liderul PDL Buzău, Cezar Preda. În ședința de joi a Consiliului Județean, pe ordinea de zi este un proiect care vizează semnarea unui protocol între Consiliul Județean și proprietarul bazinului, protocol prin care administrația județeană se angajează să suporte o parte din cheltuielile de funcționare a obiectivului pe o perioadă de cinci luni, timp în care se vor urmări rentabilitatea și impactul social. Odată ce acest proiect va fi trecut de votul aleșilor județeni, COnsiliul Județean va achita lunar, timp de cinci luni, 120 000 de lei, existând interesul ca, în final, bazinul să ajungă din proprietate privată în proprietatea Consiliului Județean, având în vedere importanța unui obiectiv de acest gen.
Cel care a inițiat proiectul care vizează redeschiderea bazinului olimpic, după mai mulți ani în care acesta a fost nefuncțional spre mâhnirea buzoienilor amatori de înot, este președintele Consiliului Județean Buzău, CRisti Bîgiu. Luna trecută, el a solicitat consilierilor județeni un mandat pentru a deschide negocierile cu proprietarul obiectivului, după ce a constatat interesul și dorința buzoienilor de a avea în orașul lor un bazin de înot.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.