PSD a reușit performanța de a da peste cap întregul sistemul sanitar și nu numai, din păcate. Printr-o manieră de conducere perfidă, puterea a creat  mari falii în rândul angajaților din medicină, întorcându-i pe unii împotriva celorlalți. „Dezbină și stăpânește” este tactică preferată, după cum putem observă. Promisiunile guvernului s-au transformat în praf în ochii doctorilor.

Alianța PSD-ALDE a anunțat cu mare pompă că va dublă sau chiar triplă salariile din sănătate, dar nu a făcut decât să ia de la unii și să dea la alții. Astfel, în mod fățarnic, unii medici au primit, salariul aferent lunii martie, mult mai mare, în timp ce asistente, infirmiere și brancardieri, au încasat bani mult mai puțini. Nu a fost vorba nicidecum de mărirea salariilor din sistemul sanitar, ci s-a luat din buzunarul unora pentru a umple buzunarul altora. Acestea sunt metodele murdare prin care guvernează PSD! S-a ajuns astfel la o stare evidență de frustrare, o situație socială asemănătoare unui butoi cu pulbere, cu efecte dezastruoase în sistemul sanitar, dar cu reverberații în toată societatea românească.

Ceea este de reținut și de subliniat este faptul că în final, cei mai afectați vor fi tot românii, care, deși plătesc sume foarte mari pentru sănătate, rămân victimele unui sistem bolnav. Între timp, protestele angajaților din sănătate se extind în toată țara, iar soluțiile pentru îndreptarea problemelor întârzie, nepermis. Prima soluție ar fi demisia ministrului Sănătății, care a girat acțiunile nedrepte și nedemne din sistemul medical. Dar nu ar fi de ajuns, din păcate. Este nevoie de o guvernare responsabilă în totalitatea și unitatea să, nu de soluții de moment, de compromisuri pentru a cârpi pe ici, pe colo.

Mai mult, există o saturație care ajunge la nivelul dezgustului și a dezinteresului în întreagă societate românească. Constatare care este dureroasă, dar evidență.  De aceea, PNL continuă să atragă atenția asupra anomaliilor din această guvernare toxică și solicită actualei puteri să se întoarcă cu fața spre români.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.