Imagine de arhivă

Nu există nici un fel de problemă la Buzău iar candidatul USL la Consiliul Județean este cel stabilit inițial, al cărui nume a fost făcut public. Precizarea a venit astăzi din partea liderului PNL, Crin Antonescu, care a răspuns unei întrebări privind problemele generate la nivelul Buzăului de conducerea județeană a PSD pe tema candidaturilor ce revin PSD şi PNL la alegerile locale.
„Nu am nicio problemă la Buzău. Rămâne (candidat, n.r.) cine ne-am înţeles, am negociat, am parafat şi am anunţat public. Cred că asta e o chestiune rezolvată de multă vreme”, a spus liderul PNL Crin Antonescu.
Săptămâna trecută, preşedintele PSD Buzău, Constantin Boşcodeală, a declarat, într-o conferinţă de presă, că a solicitat conducerii partidului ca PNL şi PSD să aibă candidaturi separate pentru Consiliul Judeţean şi pentru Primăria municipiului reşedinţă de judeţ. Supărarea social democraților buzoieni e mare și e generată de faptul că Victor Mocanu nu mai este susținut de Uniunea Social Liberală pentru câștigarea unui nou mandat, liberalul Cristi Bîgiu fiind cel care a primit votul de încredere și de susținere al USL de a candida la alegerile din luna iunie. Imediat cum au aflat că nu omul lor este cel care va intra în lupta pentru câștigarea unui nou mandat în fruntea Consiliului Județean, șefii PSD Buzău au rupt orice legătură cu liberalii, încălcând în mod flagrant dispozițiile liderilor de la București care au trasat ca sarcină primordială aliaților din teritoriu să lupte împreună pentru îndepărtarea de la guvernare a Partidului Democrat Liberal.
Când în joc e însă vorba de interese personale, nu mai sunt respectate nici directivele pe linie de partid și nici alte principii, astfel că nici până acum, social democrații buzoieni nu au acceptat varianta ca un liberal să fie candidatul USL la Consiliul Județean. Ba mai mult, fac demersuri peste demersuri, pentru a schimba decizia luată la București de copreședinții USL, aceea ca liberalul Cristi Bîgiu să fie candidatul la șefia Consiliului Județean. Iar toată această încăpățânare, care are în spate în mod cert interese ascunse și obiective personale, nu face altceva decât să dea satisfacție și timp de acțiune rivalilor politici, care nu pot decât să se bucure de faptul că la Buzău, din pricina unor orgolii personale, USL nu funcționează.
Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.