Reacţie tranşantă a liderului PSD Buzău, deputatul Marcel Ciolacu, după ce un consilier local municipal social democrat,  a votat altfel în CLM faţă de echipa din care face parte. Este vorba despre Fănică Bîrlă, pesedist cu state vechi, fost viceprimar al Buzăului, care s-a abţinut la vot atunci când a venit vorba despre proiectul privind noua organigramă a Poliţiei Locale.

La finalul şedinţei, primarul Constantin Toma, a anunţat public că va cere partidului retragerea sprijinului politic al lui Fănică Bîrlă, adic[ excluderea din partid ceea ce duce la pierderea mandatului de consilier municipal.

După toate cele întâmplate, liderul PSD Buzău, deputatul Marcel Ciolacu, a declarat pentru Observatorul Buzoian că atitudinea lui Bîrlă va fi analizată în Comitetul Executiv al partidului, fiind posibilă excluderea fostului viceprimar.

„Propunerea primarului Constantin Toma va fi analizată de Comitetul Executiv al partidului, cel mai probabil va fi exclus domnul Bîrlă, care prin votul dat astăzi în CLM s-a poziţionat în afara partidului. Am dubii în ceea ce priveşte capacitatea sa intelectuală şi gândirea sa de inginer, prin votul dat astăzi, Bîrlă nu şi-a dat seama că a dat afară şi restul poliţiştilor locali, pentru că practic neavând organigramă nu există Poliţia Locală”, a declarat Marcel Ciolacu.

Preşedintele PSD Buzău s-a referit şi la modul în care a ales să voteze Mihai Alexandru, consilierul municipal de la ALDE, care de asemenea s-a abţinut atunci când a venit vorba despre organigrama Poliţiei Locale.

„După votul de astăzi, nu voi mai avea nici o relaţie politică cu liderul ALDE Buzău, Mihai Cristescu, şi nici cu cumnatul său, consilierul Mihai Alexandru”, a mai spus Marcel Ciolacu.

La proiectul privind organigrama Poliţiei Locale, s-au abţinut în afara lui Bîrlă, şi independentul Constantin Ionescu, un consilier de la ALDE dar şi aleşii de la PSRO şi PMP. La final, votul a fost surprinzător, pentru prima dată în istorie înregistrîndu se egalitate pe un proiect, 11 la 11.

Asta înseamnă că votul privind organigrama Poliţiei Locale va fi reluat într-o şedinţă următoare a CLM Buzău.

Proiectul privind noua organigramă a Poliţiei Locale prevede ca instituţia, transformată într-o structură de sine stătătore cu personalitate juridică, să funcţioneze cu doar 138 de angajaţi, ceilalţi peste 300 de poliţişti locali urmând să-şi piardă posturile.

3 COMENTARII

  1. Ciolacu nu e conștient de ilegalitățile clm?
    Hotărârea de transformare a politiei locale cu personalitate juridica,a fost de asemenea nelegala,fiind un proces in curs,automat si ce s-a încercat a se vota ieri.
    Daca un consilier cum e dl.Florescu,spune ca in consiliul local se votează oportunități,e de tot rasul!
    Azi aprobam,mâine anulam,apoi iar aprobam si tot așa?

  2. S-a mai auzit din gândirea lui Toma,de unde au sărăntocii de la politia locala bani de procese?
    Pentru ca din salariu in loc sa ajungă acasă,in familie ii dam sa ne apere cineva,ca el ca primar este contra!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.