Așa cum anunța încă de la finele săptămânii trecute, liderul Organizaţiei Judeţeane a PDL Buzău, Cezar Preda, a operat și ultima modificare înaintea expirării termenului de depunere a candidaturilor. Senatorul Viorel Constantinescu, propus candidat pentru încă un mandat pe Colegiul 1 de Senat, a renunțat la luptă, fiind înlocuit cu Ion Nastea. Deși atât deputatul Cezar Preda cât și Viorel Constantinescu susțin că decizia schimbării candidatului de pe Colegiul 1 de Senat a fost luată de comun acord există voci din partid care reclamă anumite divergențe între senatorul Viorel Constantinescu și liderul PDL Buzău, Cezar Preda.
„Pur și simplu mi-am retras candidatura și asta ține de evaluarea șanselor. Părerea mea este că președintele organizației nu a primit cu prea multă fericire decizia mea. Nastea a vrut mai demult să candideze, eu nu am fost foarte hotărât de la început dacă sa candidez sau nu, mi-am reevaluat șansele și asta a fost decizia mea”, a precizat senatorul Viorel Constantinescu.

În ceea ce îl privește pe deputatul Cezar Preda, acesta a explicat că în urma retragerii candidaturii lui Viorel Constantinescu, partidul a trebuit să găsească rapid un înlocuitor iar acesta a fost identificat în persoana lui Ioan Nastea.
„A fost un „gentelmen agreement” între echipa de candidați și domnul Viorel Constantinescu care și-a retras candidatura. Am studiat elementele acestei campaniii și în urma propunerii secretarului general al organizației s-a făcut rocada cu domnul Nastea”, a precizat liderul PDL Buzău, Cezar Preda.
La finalul săptămânii trecute, liderul PDL Buzău, Cezar Preda, spunea că ar fi trebuit să identifice un candidat mai tânăr pentru Colegiul 1 de Senat. Cu toate acestea, cel desemnat să îl înlocuiască pe Viorel Constantinescu nu mai este demult la prima tinerețe. Ioan Nastea este preşedintele organizaţiei de pensionari a PDL la nivel central iar dacă Preda își dorea la finele săptămânii un tânăr candidat acum se mulțumește și cu unul mai în vârstă, creditându-l, totuși, cu șanse destul de mari.
„Avem un electorat foarte dificil, de peste 60 de ani, pensionari în rândul cărora rezultatul trebuia maximizat iar propunerea secretarului general al organizației, domnul Ioan Nastea, este foarte bună”, a adăugat liderul PDL Buzău, deputatul Cezar Preda.

Ioan Nastea este cunoscut ca un apropiat al președintelui Traian Băsescu. El a fost şef al Administraţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF), între 2005 și 2007. În 2010, Nastea a fost dat în judecată, chiar de ANIF, pe motiv de „pagube produse patrimoniului Regiei”.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.