Meciul 1:  Daniela Dodean- Li Jie  3-1 (11-7   11-7   6-11   11-5)

Meciul 2: Elizabeta Samara-Li jiao    0-3   (8-11  8-11   5-11)

Meciul 3: Bernadette Szocs- Elena Timina   2-3      ( 4-11    11-7   11-7   9-11   10-12)

Meciul 4: Daniela Dodean-Li Jiao  1-3   (11-7   9-11   16-18  6-11)

Reprezentativa de tenis de masă a României a pierdut, în această seară, meciul împotriva campioanei europene și a ratat astfel calificarea în finala Cupei Europene Joola. Deși întâlnirea a debutat cu dreptul, Daniela Dodean învingând-o cu 3-1 pe Li Jie, jucătoare aflată pe a patra poziție în Europa, următoarele meciuri au fost la dispoziția echipei oaspete. Cel de-al doilea meci, le-a adus față în față pe numărul unu european, Li Jiao și pe Elizabeta Samara care nu a reușit să îi smulgă chinezoaicei nici măcar un set, partida terminându-se cu 0-3. În cea de-a treia partidă, care ar fi putut schimba și soarta semifinalei, mezina Bernadette Szocz, în vârstă de 16 ani, a pierdut la limită 2-3, în fața mult mai experimentatei Elena Timina, care la cei 41 de ani a arătat că experiența poate avea un cuvânt decisiv în tenisul de masă.  La final, Bernadette Szocs a izbucnit în plâns, fiind calmată doar după intervenția  președintelui Federației Române de Tenis de Masă, Cristinel Romanescu.

Ultimul meci, care le-a adus față în față pe Daniela Dodean și Li Jiao a fost și cel decisiv, olandeza  impunându-se cu  3-1 după un joc dificil în care Dodean a cedat cu greu ultimele  seturi.

La final, Daniela Dodean a declarat că a făcut tot ce a putut dar că în fapt calificarea s-a pierdut în Olanda: ”am încercat, am făcut tot ce am putut, la ei am pierdut cu Li Jie și am câștigat cu Li Jiao  așa ca suntem chit, sunt 1-1 cu amândouă. Dacă ar fi câștigat Bernadette, probabil  alta ar fi fost sitiuația, însă nu putem să îi reproșăm ei că nu a scos o victorie, este o jucătoare tânără și de viitor și sunt sigură că vor veni și rezultatele din partea ei, poate chiar la olimpiadă. Chinezoaicele sunt experimentate însă nu îmi mai este frică de ele, m-au bătut de atâtea ori însă de anul acesta am început să câștig și cred că era și timpul să câștig cu ele. Vreau să mulțumesc publicului pentru că a contribuit într-o mare măsură la jocul nostru de astăzi care cred că a fost unul frumos” a declarat Daniela Dodean.

Cu amărăciune în suflet, antrenorul naționalei, Viorel Filimon, a declarat la finalul întâlnirii de aseară că Olanda putea fi bătută, dar șansele de calificare s-au irosit în meciul tur în care România a pierdut cu 3-2: ”Sigur puteam bate Olanda, dar părerea mea este că jocul a fost pierdut în Olanda, pentru că ele nu se așteptau ca noi să avem șanse iar o victorie la ele cu 3-1 ar fi ușurat foarte mult situația. Oricum,  nu este un capăt de țară pentru că ne-a bătut o echipă cu multă experiență, campioană a Europei, o echipă care le are în componență pe locul 1 și 4 din Europa, iar noi avem o echipă tânără  care arată că încă nu suntem copți să spargem zidul ăsta chinezesc.”

La rândul său, președintele Federației Române de Tenis de Masă, Cristinel Romanescu,  a declarat că nu are de ce să fie dezamăgit de jocul echipei: ”e normal să fim supărați că nu am câștigat acasă, am avut două șanse dar nu le-am fructificat, probabil nu am avut nici noroc dar sper ca data viitoare să reușim să batem Olanda. Bernadette a pierdut meciul din lipsă de experiență, s-a grăbit un pic, a vrut să termine foarte repede, fiind foarte entuziasmată de ceea ce s-a întâmplat și în tribune și la masa de joc. I-a lipsit acea șmecherie, pentru că trebuia să tempereze jocul, însă cu siguranță data viitoare va ști ce trebuie să facă la 8-5”, a declarat președintele Federației Române de Tenis de Masă, Cristinel Romanescu.

Ciprian STERIAN

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/04/Daniela-DODEAN.mp3|titles=Daniela DODEAN] [audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/04/Viorel-FILIMON.mp3|titles=Viorel FILIMON] [audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/04/Cristinel-ROMANESCU.mp3|titles=Cristinel ROMANESCU]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.