Victor Busuioc, fost director RAM

Conducerea Regiei Autonome Municipale a decis: Florica Onel, ‎condamnată de Tribunalul Buzău la 9 ani de închisoare, rămîne în funcţia de ‎contabil şef al instituţiei. ‎

Membrii Consiliului de Administraţie al Regiei au votat ieri  în ‎unanimitate pentru ca Onel să-şi păstreze funcţia, în pofida verdictului dat de ‎magistraţi în dosarul în care este acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu. ‎Decizia a avut la bază faptul că hotărîrea dictată de Tribunal nu este ‎definitivă, Florica Onel avînd la dispoziţie încă două căi de atac. În plus, toţi ‎membrii Consiliului de Administraţie au fost de acord că Floricăi Onel nu i ‎se poate reproşa lipsa de competenţă la locul de muncă. De asemnea, Florica Onel a declarat ca va ataca mai departe decizia magistratilor buzoieni. Ea nu se consideră vinovată, dar îşi reproșează că nu a verificat mai atent hârtille care i-au fost aduse la semnat, considerând că, dacă au fost avizate la plată, nu pot fi puse la îndoială.

Fostul director general al Regiei Autonome Municipale, Victor Busuioc, actualul director economic al aceleiași instituții, Florica Onel, șefa Departamentului de Resurse Umane, Luminița Cucu, dar și Dumitru Sandu, șef de serviciu, alături de administratorul și agentul comercial al unei societăți comerciale cu care RAM a desfășurat afaceri în perioada 2003-2004, au fost condamnați zilele trecute de Tribunalul Buzău, la pedepse cu închisoarea de la 2 la 10 ani, pentru o serie de infracțiuni, între care cele mai grave sunt  luare și dare de mită.

Cea mai mare pedeapsă a fost dictată în cazul fostului director al RAM, Victor Busuioc, condamnat la 10 ani de detenție și la interzicerea drepturilor cetățenești pe durata a patru ani. Busuioc a fost condamnat pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată și pentru luare de mită.

Florica Onel, actualul director economic al RAM Buzău, a fost condamnată la 9 ani de închisoare și la interzicerea drepturilor cetățenești timp de 3 ani, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată dar și pentru luare de mită.

Ciprian STERIAN

2 COMENTARII

  1. TOTE intimplarile astea nu puteau avea loc fara stiinta lui boscodeala,a CAlui pus de acelasi boscodeala,nu cumva aceasta regie era subordonata consiliului local ,care la rindul sau era manipulat casa nu spun supus marelui leader adica acelasi boscodeala.Dar astia sunt scutiti de raspundere..inca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.