Candidatura actualului președinte al Consiliului Județean Buzău, Victor Mocanu, este pusă sub semnul întrebării după ce, marți, judecătorii Tribunalului Buzău au invalidat candidatura acestuia în urma contestației depusă de o persoană fizică din municipiu. Conform unor surse judiciare, candidatura lui Victor Mocanu a fost invalidată din cauza semnăturilor care au fost strânse de actualul președinte al Consiliului Județean Buzău ca membru al PSD și au fost folosite pentru candidatura sa din postura de independent.
Președintele Consiliului Județean Buzău, Victor Mocanu, a declarat marți ca a făcut deja recurs la decizia magistraților de la Tribunalul Buzău și că are încredere în justiție.
Victor Mocanu a declarat că adversarii săi politici ar fi plătit interpuși din București care să-i conteste candidatura ca independent ”pe motiv ca în momentul strîngerii semnăturilor era membru PSD”.
Mocanu susține că instanța a acceptat sesizarea iar verdictul a fost dictat fără probe: ” instanța a acceptat sesizarea și a admis-o fără ca reclamantul să aiba măcar o probă care să vina în sprijinul afirmațiilor sale. Ceea ce s-a întâmplat este revoltător și reprezintă o pată neagră pe obrazul justiției buzoiene. Este inadmisibil să câștigi în instanță o contestație fără să aduci probe care să demonstreze că ceea ce susții este adevărat.”
Recursul formulat de președintele Consiliului Judetean Buzau va fi judecat mâine la Curtea de Apel Ploiești, decizia acestei instanțe fiind definitivă și irevocabilă.
Și ca și cum aceste probleme nu ar fi suficiente, un alt candidat independent cu numele de Victor Mocanu și-a depus candidatura astăzi la șefia Consiliului Județean Buzău ca independent.
Potrivit reprezentanților BEJ Buzău, candidatul independent Victor V. Mocanu are 24 de ani, are domiciliul în Râmnicu Sărat și și-a depus candidatura pentru șefia Consiliului Județean. Victor V. Mocanu a adus puțin peste 10 mii de semnături care au fost validate. Conform președintelui Birului Electoral Județean Buzău, judecatorul Daniela Ridichie, tînărul Victor V. Mocanu are dreptul legal să candideze indiferent că în cursă s-a înscris deja un candidat cu același nume.
Imediat după depunerea candidaturii lui Victor V Mocanu, președintele Consiliului Județean Victor Mocanu, cel care și-a depus la rându-i candidatura pentru un nou mandat a contestat candidatura mai tânarului său tiz și așteaptă acum ca justiția să se pronunțe în legătură cu această candidatura.

Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.