Lucrare de reabilitare a unei conducte de canalizare realizată în premieră la Buzău la comanda Companiei de Apă

1
720

Compania de Apă a demarat miercuri seară la Buzău prima lucrare de reabilitare a unei conducte fără săpătura deschisă. Procedeul utilizat pentru prima dată la Buzău constă în cămășuirea unei conducte de canalizare din centrul orașului cu tub compozit și este realizată de o firmă din Târgu Mureș.
Procedeul folosit cu succes în alte țări a fost ales pentru reabilitarea a 35 de metri de conductă de canalizare din centrul municipiului Buzău care din cauza vechimii s-a fisurat și a cărei schimbare este imposibil de realizat din cauza adâncimii de până la 6 metri și a clădirilor ridicate în zonă.
Pentru reabilitarea conductei societatea care va executa lucrarea la comanda Companiei de Apă va introduce pe toată lungimea conductei care trebuie reabilitată un tub compozit impregnat cu o rășină reactivă urmată de polimerizarea acestuia prin tratament termic cu abur care va forma practic în interiorul țevii fisurate un înveliș polimeric care va împiedica deteriorarea conductei eliminând astfel necesitatea schimbării ei care ar presupune realizarea unor săpături de mare adâncime.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.