Primul tronson din autostrada A7 ce va lega Muntenia de Moldova ar putea fi început anul viitor. Anunțul a fost făcut de șeful Cancelariei primului-ministru, Ionel Dancă aflat luni seară la Buzău.

Potrivit lui Dancă studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru bucata de autostradă ce va lega Buzăul de Ploiești au fost finalizate iar până la finele anului este de așteptat să fie lansată și licitația pentru executarea primului tronson din A7.

„Moldova, potrivit Planului de Redresare și Reziliență va avea până în 2024,  320 de kilometri de autostradă finanțați prin acest mecanism european care prevede realizarea întregului proiect al autostrăzii A7 până la Siret cu o alocare de 3 miliarde de euro. Până în 2024 autostrada va ajunge la Pașcani însă de anul viitor veți vedea buldozerele pe sectorul de drum Buzău-Ploiești pentru că studiul de fezabilitate și proiectul tehnic au fost finalizate și până la final de an vom lansa licitația pentru executarea proiectului. Pentru tronsonul Buzău Focșani studiul de fezabilitate și proiectul și tehnic au termen de finalizare luna mai 2021 ceea ce înseamnă că și pe tronsonul Buzău Focșani putem vedea utilajele la lucru spre finalul anului”, a spus Ionel Dancă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.