Deschisă în urmă cu doar câteva zile, secţia pentru copii a Bibliotecii Judeţene Vasile Voiculescu are deja fani în rândul micuților dar și a părinților, avînd în vedere că grădinițele și școlile sunt închise pe timpul verii. Aici, micutii gasesc și o oază de răcoare dar și jocuri educative, scenete și multe alte surprize.

Ludoteca, o premieră în Buzau dar și în țară unde doar două obiective de acest gen mai functionează însă în regim privat, prinde cu adevarat printre prichindeii din oraş. Într-un cort amplasat în aer liber, copiii pot lua parte la o serie de activităţi educative şi recreative precum concursuri, scenete, pot învăța povești dar și limbi străine. Deşi aflat în fază incipentă, proiectul a fost primit cu mult entuziasm de părinţii, bunicii şi mai ales de micuţii care în perioada vacanţei de vară găsesc aici o oază de răcoare, bună dispoziţie şi joc. Că ideea a prins și se bucură de interes o demonstrează faptul că în numai o zi, pe la ludotecă trec circa 70 de copii.
Pentru crearea ludotecii de la Buzau au fost necesari 4.500 de dolari. Banii au venit de la o fundație dar și din fondurile Bibiliotecii Județene. Iar proiectul se dovedește mai mult decât bine venit. Grădiniţele şi creşele sunt închise pe timpul verii aşa că iniţiativa Bibliotecii a venit în sprijinul părinţilor care au descoperit aici un nou loc în care copiii lor îşi petrec timpul în mod plăcut şi învaţă lucruri noi.
Ludoteci mai există doar la Ploiești și în Capitală însă acestea funcționează în regim privat.

C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.