Aurel Ganea

Veste șoc pentru scriitorii și artistii care anima lumea culturală buzoiană, dar și pentru toti cei care l-au cunoscut pe boemul publicist Aurel Ganea, aceștia primind în cursul diminetii de azi vestea că scriitorul s-a stins din viată azi-noapte, pe un pat de spital din Capitală.

Ca orice veste tristă, știrea s-a răspandit cu repeziciune așternând tristețe în sufletele celor l-au cunoscut.

Publicist, poet, prozator, ziarist, Aurel Ganea s-a născut pe 9 februarie 1950 în comuna Odăile. A urmat studiile superioare la Iași, urmand o facultate care nu avea nicio legatura cu viitoarea sa cariera literară, în 1974 fiind absolvent al Facultății de Mecanică din cadrul Institutului Politehnic Iași si primind diploma de inginer.

Activitatea publicistică și-a început-o din anii facultații, când a fost redactor al paginii literare din revista studențeasca Viața Politehnicii. Ca jurnalist, s-a numărat printre fondatorii săptămânalului Focuri Vii, prima publicație privată de dupa 1989. În cadrul saptamânalului, a lucrat ca redactor și secretar de redacție.

Timp de câțiva ani buni a fost coordonator și redactor unic al publicaţiei Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Buzău, Mesager comercial.În tot acest timp a fost și colaborator al publicațiilor Renașterea Buzoiană, Renaşterea culturală, Origini etc.

Ca scriitor, a publicat un singur volum de proza, intitulat Artizania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.