Constantin BOSCODEALA
Primarul municipiului Buzău, Constantin Boșcodeală, a primit o nouă amânare în procesul intentat de DNA pentru abuz în serviciu în dosarul Orizont. Magistrații Tribunalului Dâmbovița au decis la termenul de luni a nou amânare în proces doar până la finele lunii ianuarie când ar putea lua o primă decizie în ceea ce îl privește pe primarul municipiului Buzău dar și pe fosta șefă a cadastrului Viorica Stana și pe Nicolae Trandafir fost director al Stațiunii de Cercetare și Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău.
La finele lunii mai 2014, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a primarului municipiului Buzău Constantin Boșcodeală alături de Viorica Stana, care la data faptelor era director al Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Buzău, și Trandafir Nicolae, care la acea dată era director al Stațiunii de Cercetare și Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău.
„Constantin Boșcodeală, Viorica Stana și Trandafir Nicolae – ,,în calitățile menționate, prin îndeplinirea defectuoasă a atribuțiilor de serviciu și prin încălcarea dispozițiilor legale în materia fondului funciar, au făcut posibilă trecerea unei suprafețe de 33 ha teren arabil, din domeniul public al statului, în domeniul privat al municipiului Buzău. Terenul respectiv se afla în administrarea Stațiunii de Cercetare pentru Legumicultură Buzău, fiind destinat exclusiv activității de cercetare și producerii de semințe și material săditor din categorii biologice superioare și, potrivit legii, nu putea face obiectul unei asemenea operațiuni.
Până atunci însă Constantin Boșcodeală trebuie să apară, joi, în fața magistraților de la Judecătoria Brașov unde este judecat în celălalt proces intentat de DNA in anul 2013 pentru fapte de corupție în dosarul Gloria unde este acuzat că nu a încasat la bugetul local mai multe taxe ce ar fi trebuit percepute pentru folosirea bazei sportive din Crâng de către Gloria Buzău.
Procurorii DNA au stabilit că in cursul anilor 2002 – 2008, primarul Constantin Boșcodeală, a acordat unor asociații sportive, persoane juridice non profit, în mod ilegal, fonduri nerambursabile din bugetul local și le-a asigurat folosința gratuită a Complexului Sportiv Gloria Buzău. Beneficiarii finali ai acestor sume și al dreptului de a folosi complexul sportiv sunt societăți comerciale aflate în diverse raporturi juridice cu asociațiile sportive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.