Scandal mare aseară la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Buzău. Supărat că trebuie să aștepte ca soția sa să fie consultată de medici, un bărbat din Mihăilești le-ar fi vorbit urât asistentelor care, speriate, au chemat echipa de intervenție cu care spitalul are contract să intervină în astfel de cazuri. Trei agenți au intervenit imediat însă, dintr-un exces de zel al angajaţilor, bărbatul recalcitrant a fost luat la pumni și palme, imediat cum a ieșit din sediul unității spitalicești.
„ Agenții de la intervenție nu ţin cont să vorbească frumos, să-l imobilizeze și să cheme organele de poliție. Ei au sărit direct la bătaie l-au lovit de două ori, odată pe rampă și odată afară, vreo două palme și vreo două picioare care nu sunt corecte”, a declarat Marius Vasile, agent de pază la Spitalul Județean Buzău, angajat al altei firme cu care unitatea medicală are contract însă nu pentru intervenţii în astfel de cazuri ci doar pentru paza obiectivului.
Soția bărbatului agresat, Mariana Gogoși, a declarat ulterior că soțul ei s-a enervat din pricina faptului că medicii au lăsat-o prea mult să aștepte iar starea sa nu era una tocmai bună: „de la ora unu, de când am plecat de acasă cu salvarea, până la 6.30 nu m-a băgat nimeni în seamă, asistenta a zis că e ocupată, că are pacienți mulți, că nu mai are nevoie de pacienți că e una singură pe secție și așteptă până vine doctorul. Eu nu mai puteam să stau, nu mâncasem toată ziua, mă luau amețelile și mă înţepau plămânii iar el s-a luat în gură cu ea.”

Medicul Angela Mazdrag, cea care era de gardă la U.P.U. la momentul producerii incidentului, spune însă că graba bărbatului nu era deloc justificată.

„Pacienta era cu o colică renală și cu o hematurie micoscropică. Ca timp de așteptare, la noi pe secție, această pacientă nu putea să stea mai puțin de 2 ore, 2 ore și jumătate pentru că atât durează până efectuăm analizele. Soțul pacientei s-a alarmat, s-a agitat, a intrat peste fetele de la calculator, le-a agresat verbal, moment în care una dintre asistente a apăsat butonul de urgență”, a declarat medicul, Angela Mazdrag.

Agenții echipei de intervenție recunosc că l-au lovit pe bărbatul furios însă nu consideră că acest lucru ar fi ceva ieșit din comun și au și o explicație pentru asta.
„Considerăm că am acționat conform procedurilor din fișa postului având în vedere că pe durata intervenției bărbatul a fost agresiv amenințându-ne și aducându-ne injurii”,a declarat unul dintre cei trei agenți ai echipei de intervenție.

Cristian Gogoși, bărbatul agresat are însă altă variantă în legătură cu cele întâmplate:„ îmi beam cafeaua pe hol acolo, când văd că mă cheamă un ins. Ia vino băiatule. S-a cunoscut că e bodyguard. Să trăiți șefu! Când am ieșit pe ușă, bang, bang, bang, m-a luat la pumni, la picioare, la astea… m-a zăpăcit și a venit ăla care saltă bariera, m-a dus la el acolo și mi-a zis să tac din gură. Celălalt tot venea să mă omoare, că te omor și toate astea degeaba fără să îi zic nimic. Oricum, depun plângere la Poliție”

Scandalurile la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Buzău nu sunt un fenomen izolat. Nu mai departe de sfârșitul anului trecut, un alt tânăr de 28 de ani s-a luat la bătaie cu agenții de pază ai spitalului, a spart un geam și a aruncat pe jos monitorul calculatorului de evidență a pacienților. Atunci, angajații firmei de pază au fost nevoiți să folosească spray-ul cu gaze lacrimogene pentru a-l potoli pe turbulent.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.