Lupii Buzăului au ratat, din nou, prima victorie din campionat

0
412

Lupii Buzăului au pierdut, sâmbătă, meciul disputat pe teren propriu împotriva CSM Vaslui 22-26(9-15).

 

Debutul partidei a fost unul emoționant, dat fiind că elevii lui Eliodor Voica au anunțat că vor juca acest meci în memoria eroului Ciprian Polschi, iar în tribună a fost prezentă și familia acestuia. Mai mult, cei doi copii ai militarului căzut la datorie au primit din partea clubului fulare și mingi cu autografele jucătorilor, în timp ce sala întreagă a aplaudat până la startul partidei, iar galeria a arborat mai multe bannere în memoria lui eroului buzoian. În ceea ce privește jocul este clar că handbaliștilor de la HC Buzău le va fi foarte, foarte greu să facă un sezon bun și să se salveze de la retrogradare fără emoțiile de anul trecut, să își mulțumească suporterii și să dovedească sponsorului de la Consiliul Județean că investiția nu este aruncată pe apa sâmbetei. Prima repriză cu vasluienii trebuie uitată repede. Cele șase goluri diferență realizate de echipa moldoveană fiind pedeapsa pentru ratările monumentale pe care lupii le-au avut în prima parte. Doar faptul că l-am văzut pe președintele clubului coborând de la locul său de la tribuna oficială înainte de pauza dintre reprize și plimbându-se nervos pe deasupra porții echipei gazdă mă face să cred că și conducătorii sunt dezamăgiți de ceea ce văd, de prestația jucătorilor, de modul în care se respectă indicațiile tactice sau de concentrare, de dăruire și până la urmă de rezultat, că acesta doare cel mai mult. După un gol marcat în chiar primele 20-30 de secunde de la reluare iau mai trebuit echipei noastre încă șase minute pentru a-l învinge pe portarul oaspeților care a fost realmente într-o formă de senzație! Minutul 38 ar fi trebuit să însemne momentul de cotitură, marcăm trei goluri consecutive, reducem handicapul la doar două goluri, iar antrenorul echipei moldovene cere time-out pentru că ai lui erau într-o degringoladă perfectă. A fost doar un foc de paie, ratările succesive ale elevilor lui Eliodor Voica și faptul că moldovenii înscriau cu o frecvență dezarmantă, parcă au tăiat și mai mult forța alor noștri. De câte ori am fost în situația de a ne apropia la un gol-două apărea câte un moment de blackout, o ratare, un șut în piciorul portarului advers sau chiar un șapte metri irosit (Alin Șania).

De altfel, prestația slabă a echipei este recunoscută și de antrenorul Eliodor Voica, care este însă de părere că echipa este una valoroasă și încă nu a arătat tot ce poate: „Vasluiul cred că a meritat pe deplin cele trei puncte astăzi, pentru care eu îi felicit. În ceea ce ne privește avem foarte multe lucruri de pus la punct, cred că jocul nostru poate fi mult îmbunătățit, poate și accidentările pe care le-am avut să ne fi dat planurile peste cap, dar asta nu scuză cu nimic prestația noastră. Cred că numărul mare de erori și ratările mari pe care le-am avut nu ne-a permis să ne apropiem mai mult de echipa Vasluiului. Trebuie să rămânem optimiști, e un campionat lung și echipa noastră mai are multe de arătat. Este o evoluție slabă. Probleme nu sunt doar la nivelul atacului, eu cred că avem probleme la toate fazele importante ale jocului. Este un campionat lung și chiar dacă această înfrângere doare trebuie să fim optimiști și să ne ținem de obiectivul nostru”.

Și antrenorul oaspeților, Leonard Bibirig, este de părere că mai este mult timp până la finalul campionatului și orice echipă poate avea zile mai bune sau mai proaste: „Un meci echilibrat în care echipa Buzăului și-a dorit foarte mult și din dorința de a reuși au ratat foarte mult și au și greșit. Am speculat lucrul ăsta și am reușit să câștigăm. În cea de-a doua repriză am avut un început slab, dar până la urmă ne-am mobilizat și am reușit să învingem Este un campionat lung și așa cum noi am câștigat aici și Buzăul poate să câștige la noi.”

E clar că vom avea un campionat infernal, misiunea de salvare de la retrogradare pare a fi una imposibilă. Trebuie găsite soluții la nivelul conducerii administrative sau a celei tehnice de înregimentare a unor jucători de valoare care să ridice nivelul mediocru la care ne exprimăm în acest moment. Cred că și decizia de a renunța prea ușor la 4, 5 jucători din lot dintre cei care au contribuit la promovarea echipei cu un an înainte a fost o decizie pripită și greșită. Vorbim de buzoieni, vorbim de oameni care pot ieși cu capul sus pe stradă să-și întâlnească concetățenii. Nu se justifică absolut deloc salariile de 3-4-5 mii de euro despre care se vorbește la ora asta în sânul echipei, iar atmosfera doar una propice performanței nu este.

Vali Mocanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.