Au trecut aproape șase luni de când handbalul băieților a luat pauză forțată din cauza pandemiei. Buzoienii au fost norocoși, părerea noastră, cu înghețarea clasamentului și reorganizarea competiției din acest an cu 16 echipe la start. Oamenii din conducerea “haitei” de la HC Buzău erau convinși că se puteau salva, că măcar una dintre Bacău și Vaslui tot ar fi rămas în spatele lor în play-out. Subiect închis, nu vrem să mai avem de-a face cu așa ceva. Telefonul către președintele Goergian Băducu e cel care ne va lamuri înaintea sezonului 2020-2021.

Reporter: OK, pandemia nu a trecut, dar voi vă întoarceți în competiție. Sistem schimbat, protocoale sanitare draconice. Speranțe?

Băducu: Da, clar! Prin sosirea noilor lupi și a “masculului alpha” Pero Milosevic suntem gata de asalt. Nici noi nu avem în plan altceva decât locurile 6-10, dar la retrogradare nu mai avem gânduri. Sistemul va fi un pic altfel, turnee într-un singur oraș, fără spectatori, toate meciurile etapei într-o singură zi, trei zile de foc pentru fiacare participant la competiție. Lotul trebuie să fie de minim 20 de băieți puternici care să ducă aceste bătălii fantastice. Nu doar noi privim curioși acest tip de campionat, ci toată lumea handbalului. Trăim vremuri excepționale și soluția găsită de forul conducător este și ea excepțională. Și bună, zic eu, cea mai bună pentru a putea juca în siguranță măcar aceste ultime 3-4 luni ale anului. Până vom vedea cursul evenimentelor pandemiei, apoi se va decide ce și cum.

Reporter: Teste voastre sunt negative, nu? Atmosfera?

Băducu: Da, suntem negativi la coronavirus și pozitivi în abordarea acestor prime trei jocuri. E ordine și disciplină, noul technician i-a stors pe jucători în stagiul de pregătire de la Covasna, dar nu cât să îi lase fără energie pentru ceea ce va urma. Planul nostru este să obținem măcar o victorie din triunghiul Călărași – Timișoara – Baia Mare. Tot ce va fi peste va fi considerat un bonus.

Reporter: Toate par bune și frumoase din ce auzim, chiar nici-o problemă nu vă zgândăre pe creier?

Băducu: Ba da. Avem patru accidentați lăsați acasă, iar Oprea pe faza de apărare și Stroe în atac ne-ar fi ajutat teribil. Ne vom descurca. Probleme de alta natură nu sunt, am înțeles substratul întrebării. Financiar suntem în grafic, nimic nu ne împiedică acum să nu ne atingem obiectivele. Poate doar portarul Timișoarei să nu prindă o zi fantastică așa cum s-a întâmplat în prima repriză din semifinala cu Constanța, dar îi găsim noi cheia, fiți fără grijă!

Reporter: Atunci, la luptă, lupilor! Pe ei pe mama lor!

Băducu: Vom face tot ce depinde de noi să nu dezamăgim pe nimeni, promitem asta! Mulțumim Buzăului pentru susținerea necondiționată!

 

Manea/Mușat/Mocanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.