Poliţistul bucureştean prins în week-end cu maşina plină de ţigări de contrabandă avea ca atribuţii de serviciu prevenirea şi combaterea comerţului ilicit de ţigarete. Inspectorul Adrian Dragomir, care până de curând, activa la secţia 22 din sectorul 6 al Capitalei, a găsit însă de cuviinţă să se ocupe mai mult de contrabanda cu ţigări, decât să-şi facă meseria.

Individul a pus la cale o întreagă afacere în urma căreia spera să se îmbogăţească, însă nu i-a mers prea mult. Monitorizat de poliţişti timp de mai multe luni, bărbatul a fost prins în trafic duminică iar în maşina pe care o conducea au fost găsite peste 1100 de pachete de ţigări de contrabandă, aduse din Republica Moldova şi Ucraina. Dovadă clară că poliţistul se ocupa cu plasarea pe piaţa neagră a ţigărilor neaccizate.

Ulterior, în baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Buzău, poliţiştii buzoieni au efectuat 9 percheziţii domiciliare şi asupra unor autoturisme, în urma cărora au reuşit să confişte peste 4300 de pachete de ţigări de contrabandă precum şi peste 43 de milioane de lei vechi, bani proveniţi din vânzarea la negru a tutunului. Ţigările descoperite de oamenii legii urmau să fie comercializate de polițist și de mama sa prin intermediul altor buzoieni.

Aseară, Judecătoria Buzău a admis sesizarea Parchetului şi a dispus arestarea lui Adrian Dragomir dar şi a mamei sale, Ileana Dragomir, aceasta ajutându-şi fiul să depoziteze în propria casă ţigările de contrabandă dar şi să le plaseze pe piaţa neagră. Cei doi au fost arestaţi pentru 29 de zile pentru contrabandă şi deţinerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării.

Ceilalţi doi cunoscuţi ai poliţiştului care practic vindeau ţigările netimbrate pe care acesta le achiziţiona sunt cercetaţi, în stare de libertate.

După ce a fost retinut, Adrian Dragomir a demisionat din Poliție și , din cauza faptelor sale, nu va mai putea activa niciodată în această instituție.

Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

  1. IN JURUL PIETEI VALEA IALOMITEI DIN SECTORUL 6 AL CAPITALEI SE VAND TIGARI DE CONTRABANDA DE PESTE 7 ANI DE ZILE,DE ACEIASI BAIETI,CREDETI MA SUNT CUNOSCUTI CA VANZATORI DE TIGARI FARA TIMBRU DE TOT CARTIERUL,INCLUSIV DE POLITISTI,DE NENUMARATE ORI TREC PE LA EI SE SALUTA SI STAU DE VORBA,ASA CA NU MA MIRA DE LUPU PUS SA PAZEASCA OILE,VA SPUS SIGUR CA IN SECTORUL 6 MAI SUNT MULTI LUPI,PUSI SA PAZEASCA OILE !!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.