george-margarit-liviu-adascalitei

Procurorul George Mărgărit, acuzat de DNA că a jucat la poker banii destinaţi unui flagrant, va fi cercetat în libertate, a decis, joi, instanţa supremă, care a respins propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii anticorupţie. Mărgărit a primit, în schimb, interdicţie de a părăsi ţara.
Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la un complet de cinci judecători al aceleiaşi instanţe. Propunerea procurorilor anticorupţie de arestare a lui George Mărgărit a fost rejudecată în fond de instanţa supremă. Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a transmis iniţial cererea de arestare preventivă Curţii de Apel Bucureşti, iar aceasta a respins propunerea, în 14 noiembrie, lăsându-l liber pe fostul procuror DIICOT.
Decizia Curţii de Apel Bucureşti a fost contestată de procurorii DNA la instanţa supremă, care a judecat dosarul în 20 noiembrie.
Procurorul DNA a invocat atunci o excepţie a competenţei de judecare a propunerii de arestare preventivă făcută în cazul lui Mărgărit, arătând că nu Curtea de Apel, ci instanţa supremă trebuie să judece în fond şi ulterior în recurs acest dosar.
Magistraţii ICCJ au admis excepţia invocată de procuror, au casat decizia Curţii de Apel Bucureşti şi au dispus trimiterea cauzei la Secţia Penală a instanţei supreme, pentru judecarea pe fond a propunerii de arestare preventivă a lui Mărgărit.
Procurorul George Mărgărit le-a prezentat judecătorilor instanţei supreme, în 20 noiembrie, o adeverinţă medicală din care ar rezulta că se tratează de „boala” jocurilor de noroc. Totodată, Mărgărit le-a spus judecătorilor că din studiile de specialitate ar rezulta că mania jocurilor de noroc este la origine o boală şi nu un viciu.
Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.