Conform datelor preliminare ale Recensământului Populației și Locuințelor din 2011 județul Buzău are o populație stabilă de 432050 de persoane din care mai mult de jumătate sunt femei. Conform, datelor oferite de serviciul județean de statistică 37,2 dintre bărbați și 38,5 dintre femei locuiesc în municipii și orașe. Densitatea locuitorilor este de 70 de persoane pe kilometru cele mai aglomerate orașe fiind Buzău și Râmnicu Sărat iar cele mai aglomerate comune fiind Mărăcineni, Săpoca, Unguriu, Berca și Vadu Pașii. De cealaltă parte, desnitatea cea mai scăzută a populației se găsește în Gura Teghii, Siriu, Chiliile, Pardoși și Padina.
Din punct de vedere al limbii cea mai mare parte a buzoienilor sunt români 97,8 la sută, țigani 2,1 la sută iar restul maghiari, turci, germani și ucrainieni.
Din punct de vedere al gospodăriilor 99,8 la sută din buzoieni trăiesc în 160 778 de gospodării iar 0,2 la sută reprezintăă persoane aflate în instituții de ocrotire socială sau persoane fără adăpost.
Din totalul de 193 047 de locuințe mai puțin de jumătate beneficiază de alimentare cu apă și canalizare, 3,5 la sută nu au curent electric și doar 22,8 la sută beneficiază de încălzire centrală. De asemenea, 82,1 la sută din locuințe au bucătării în interiorul locuințelor și mai mult de jumătate au grupurile sanitare în curte.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.