Buzoienii nu se mai înghesuie ca pe vremuri să se debranșeze de la sistemul centralizat de încălzire. Din luna mai și până în prezent, doar 73 de buzoieni au depus cerere la Regia Autonomă Municipală pentru a renunța la serviciile acestei instituții, cu mult mai puțini ca în anii trecuți. De pildă, în 2011, până la aceeași dată, numărul cererilor de debranșare depuse la RAM era de trei ori mai mare ca acum.

Directorul RAM Buzău, Constantin Tacea, spune că prețul gigacaloriei menținut în ultimii ani, la 185 de lei, i-a determinat, probabil, pe buzoieni să renunțe la ideea de a-și monta centrale proprii de apartament. Buzoienii care doresc, totuși, să nu mai depindă de sistemul centralizat de încălzire și să aibă propriile surse de încălzire mai pot depune cereri de debranșare până la începutul lunii septembrie, atunci când încep verificările instalațiilor.
În orașul Buzău, circa jumătate dintre apartamente mai sunt branșate la sistemul centralizat, restul buzoienilor optând pentru alte surse de încălzire.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.