Managerul Spitalului Județean de Urgență Buzău, Claudiu Damian a câștigat procesul intentat Agenției Naționale de Integritate care l-a găsit incompatibil în urma unui raport publicat la începutul anului 2016.
Claudiu Damian a contestat decizia ANI la Curtea de Apel București iar magistrații au dat verdictul în acest caz, vineri, când au dispus anularea raportului întocmit de ANI și au obligat Agenția să-i plătească lui Damian 4.550 de lei cheltuieli de judecată.

„ Admite excepţia lipsei de interes a capătului de cerere privind suspendare executării raportului de evaluare. Respinge această cerere, ca lipsită de interes. Anulează raportul de evaluare nr.2357/G/II/21.01.2016 întocmit de A.N.I. Obligă pârâta să plătească reclamantului suma de 4550 lei, cheltuieli de judecată.”, se arată în încheierea ședinței de judecată de la Curtea de Apel București.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de15 zile de la comunicare.
Reamintim că managerul Spitalului de Urgență Buzău a fost găsit de Agenția Națională de Integritate în stare de incompatibilitate în perioada 04 august-24 septembrie 2014, întrucât a deținut simultan funcțiile de manager interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău şi director în cadrul S.C. ROMARTA S.A..
La momentul publicării raportului ANI, Claudiu Damian a declarat pentru Observatorul Buzoian că incompatibilitatea despre care vorbește ANI s-a produs, fără voința sa, în momentul în care a fost desemnat manager al unității medicale. Totul a fost pe repede înainte întrucât spitalul rămăsese fără manager , iar Damian nu ar fi putut să-și exercite perioada de preaviz la locul de muncă unde activa înainte de desemnarea la vârful unității medicale.

”Pentru că numirea mea în funcția de manager al Spitalului Județean a venit pe neașteptate, nu am putut să-mi exercit perioada de preaviz și câteva săptămâni am mers timp de două ore după program pentru a face predarea de gestiune la firma de la care am plecat”declara la vremea respectivă Claudiu Damian, directorul Spitalului Județean Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.