Incendiu Traian Vuia-4

Incendiu violent în noaptea de marți spre miercuri la Mănăstirea Poiana Mărului din localitatea Bisoca.
Două clădiri din incinta locașului de cult au fost cuprinse de flăcări, se pare, din cauza unui coș de fum neprotejat corespunzător față de materialele combustibile. O măicuță a anunțat pompierii că flăcările se extind cu repeziciune și există risc de extindere.
Două autospeciale din cadrul Detașamentului de Pompieri Buzău au pornit spre locul indicat, echipele de intervenție ajungând la locul incendiului extrem de greu din cauza traseului greu accesibil.
La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la doua corpuri de clădire construite în întregime din lemn, cu posibilitate de extindere la clădirile învecinate. Flăcările extrem de violente având în vedere că cele două clădiri erau construite în totalitate din lemn erau alimentate și de vântul puternic, ceea ce a făcut ca misiunea pompierilor să fie extrem de dificilă. Incendiul a fost stins după două ore, flăcările distrugând cele două corpuri de clădire.
Pompierii au reușit să salveze cele trei biserici din incinta mănăstirii, un pavilion şi trei anexe.
”Valoarea estimată a pagubelor nu a depăşit 20.000 de lei, în timp ce cea a bunurilor salvate a ajuns la circa 500.000 de lei. În urma incendiului nu s-au înregistrat victime, în cadrul mănăstirii vieţuind 2 măicuţe. Cercetările efectuate la faţa locului au relevat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de coşul de fum neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile”, se arată într-un comunicat remis miercuri de ISU Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.