Vreţi să lucraţi în Armată? Aveţi acum ocazia. Centrul Militar Judeţean Buzău dă startul, săptămâna aceasta, unei ample etape de recrutare a viitorilor soldaţi. Înscrierile au loc începând de luni, 10 iulie, şi până pe 18 august.
Ministrul Apărării i Naţionale Adrian Ţuţuianu spune că această acţiune reprezintă un răspuns de adaptare la realităţile societăţii româneşti şi are ca obiectiv asigurarea de personal cu pregătire militară adecvată, în contextul în care serviciul militar nu mai este obligatoriu.
La nivelul întregii țări, pentru anul 2017 sunt disponibile pentru încadrare 2.200 de posturi pentru gradaţi şi soldaţi rezervişti voluntari în 24 de judeţe şi în municipiul Bucureşti.
Candidaţii vor trebui să prezinte „actul de identitate în original şi copie, certificatul de cazier judiciar eliberat cu maximum şase luni înainte de data depunerii, acte de studii şi/sau alte documente care atestă alte competenţe dobândite în viaţa civilă, în original şi în copie, permisul de conducere în original şi în copie, dacă este cazul, pentru candidaţii fără pregătire militară şi livretul militar în original şi copie, dacă este cazul, numai pentru cei care deţin calitatea de rezervişti”.
Rezerviştii voluntari vor fi renumeraţi cu solda corespunzătoare gradului şi funcţiei deţinute atunci când sunt convocaţi la procesul de instruire sau misiuni interne/externe şi vor primi un procent de 10% din aceste venituri atunci când nu sunt convocaţi la asemenea activităţi.
Prima etapă a procesului de recrutare şi selecţie a rezerviştilor voluntari ai Armatei României va începe luni, 10 iulie, cu selecţionarea candidaţilor care doresc să încadreze funcţii de soldaţi şi gradaţi rezervişti voluntari, recrutarea pentru posturile de ofiţeri, maiştri militari şi subofiţeri rezervişti voluntari realizându-se în etapa a doua, după un calendar care va fi anunţat în timp oportun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.