Liderul interimar al PSD, buzoianul Marcel Ciolacu, a afirmat, luni, că ”Orban a salvat HoReCa cu un tur al teraselor şi nişte halbe băute cu prietenii”, dar fără a lua măsuri concrete.

”Orban a salvat HoReCa cu un tur al teraselor şi nişte halbe băute cu prietenii! În rest, le-a spus că sunt prea mici, că nu contează în PIB şi să-şi vadă de treabă să nu-l mai deranjeze. Şi-au bătut joc cu cinism de nişte oameni care au luat credite şi au făcut datorii pentru că Guvernul le-a promis că vor putea funcţiona. Acum, antreprenorii îşi strigă disperarea şi spun că, dacă acest sector nu va fi sprijinit de stat, încă 150.000 de români vor îngroşa rândurile şomerilor”, a scris, luni, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

Acesta anunţă că ”PSD vine în sprijinul acestei industrii printr-o o lege depusă luni la Parlament”.

”Se acordă facilităţi multiple, dar cu condiţia menţinerii locurilor de muncă şi a stabilităţii preţurilor şi tarifelor”, a anunţat Ciolacu.

Principalele măsuri cuprinse în actul normativ:

– Eşalonarea plăţii impozitului pe veniturile din salarii pe 3 luni după încetarea stării excepţionale. Cine plăteşte la timp, are o bonificaţie de 10%.

– Cazarea, masa şi transportul în scopuri turistice sunt scutite de TVA până la sfârşitul anului 2020, pentru reducerea costurilor suportate de populaţie.

– Statul susţine contravaloarea tichetelor de vacanţă acordate de orice angajator (stat sau privat), în cuantum de 1450 lei/angajat, în 2020 şi 2021.

– Sistem de vouchere pentru ca agenţiile turistice să poată reprograma serviciile pe care a încasat banii, dar nu le-a putut presta.

– Ajutoare nerambursabil completate cu garanţii de către stat la creditele pentru investiţii prin ”Programul pentru modernizarea şi dezvoltarea staţiunilor balneare”, prevăzut în programul economic al PSD

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.