GALERIE FOTO: Marcel Ciolacu, reales președinte al PSD Buzău și împins să candideze la șefia partidului

0

Președintele interimar al PSD, deputatul Marcel Ciolacu a fost ales, miercuri, președinte al organizației județene Buzău în cadrul primei Conferințe Extraordinare a unei organizații județene înaintea congresului partidului preconizat a avea loc la finele lunii februarie.

Toți social-democrații prezenți în Sala Mare a Consiliului Județean au votat pentru realegerea în funcție a lui Ciolacu și au fost voci, atât din PSD Buzău  cât și dintre invitații sosiți la Buzău, europarlamentarii Claudiu Manda și Drogos Benea care i-au cerut lui Ciolacu să candideze pentru funcșția supremă în partid. Cu toate acestea Ciolacu a spus că va face singur această alegere și nu sub îndemnul colegilor menționând că social-democrații buzoieni vor fi primii care vor afla despre o eventuală candidatură a sa.

”Veţi fi primii pe care o să-i anunţ. Vă spun acum sută la sută că vreau să fac parte din echipa de la nivel central. M-aţi ajutat prin faptul că aţi avut încredere în mine şi vreau să fac parte din echipa centrală a partidului. Am un alt mod de a face politică și vreau să mi-l asum și vreau să fie respectat. Nu cred că acum în PSD este vremea disputeleor pentru funcții sau cine trebuie să fie președinte. Cred că vremea tătucilor a trecut și cu toții ne dorim o echipă funcțională și chiar pot să spun că ne trebuie o echipă cum funcționăm noi la Buzău. Cred că acest tip de echipă poate fi copiat și la Centru. Cred într-un proiect politic, într-un program politic în care să avem discuți cu celelalte partide parlamentare sau neparlamentare. Cred că astea sunt prioritățile ce trebuie discutate înainte de candidaturi”, a declarat Ciolacu.

El a adăugat că, alături de Paul Stănescu şi de ceilalţi lideri ai PSD, are o viziune de modernizarre şi de restructurare, iar acum este momentul pentru aceste schimbări.

”Toată echipa interimară, în frunte cu mine şi cu Paul Stănescu, avem o viziune clară de modernizare, restructurare şi, nu în ultimul rând, de o reformă a acestui partid. E chiar exact momentul care ne trebuie. Nu avem aşa de mult timp, alţii au traversat deşertul în 40 de ani, noi nu avem acest timp. Trebuie să traversăm deşertul mult mai repede. Avem o presiune exatrardinară, avem alegerile, acest partid are capacitate de a răspunde la orice provocare, trebuie să mergem la Congresul PSD cu modificări statutare care să fie baza restructurării acestui partid”, a mai declarat liderul PSD.

Tot înb Conferința extraordinară de miercuri a fost reconfirmat în funcția de Președinte Executiv al PSD Buzău, Petre Emanoil Neagu, au fost aleși cei 17 vicepreședinți ai partidului și cei 51 de delgați la congresul PSD ce se va organiza în februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.