Candidatul USL la președinția Consiliului Județean, Marian Cristinel Bîgiu, a condamnat astăzi apariția în presa locală a unei machete electorale în care apare candidatul USL la Primăria Buzău, primarul Constantin Boșcodeală, pe post de susținător al cumătrului său, Victor Mocanu, aspirant la al treilea mandat în fruntea administrației județene.
„Am văzut o machetă astăzi în ziar și sincer nu mă așteptam la așa ceva de la domnul Boșcodeală. Nu mă surprinde faptul că îl susține pe domnul Mocanu, dar bine măcar că nu a zis că susține competența, onoarea, corectitudinea pentru că erau lucruri mult mai grave. Așa văd că a zis că susține competența, inteligența , decența și nu îl susține pe Bîgiu! Cu alte cuvinte, un fel de a mă face prost pe față. Păcat, este o atitudine care nu este normală pentru niște oameni cu o anume pregătire”, a spus senatorul liberal Marian Cristinel Bîgiu.
Bîgiu a mai spus că până acum nu s-a gândit să informeze conducerea centrală a USL despre șicanele puse la cale așa zișii partenerii de alianță, însă dacă mizeriile vor continua nu este exclus să o facă. Dincolo de acest aspect, senatorul liberal a declarat că indiferent de deciziile președintelui PSD Buzău, el va susține la Buzău Uniunea Social Liberală. „Nu m-am dus să mă plâng la conducerea USL dar o să fac o informare cu privire la cele ce se întâmplă la Buzău. USL merge foarte bine la nivel național și singurul loc unde sunt probleme se pare că este la Buzău. Este o lipsă de respect față de buzoieni ca atâta vreme cât s-a format un Guvern USL la nivel național și conform sondajelor, la Buzău, USL se apropie de 70%, este păcat și este imposibil să tragi în sensuri diferite. Eu rămân în continuare să susțin USL pentru că sunt convins că o să câștige la nivelul județului atât la Consiliul Județean cât și la Primăria Buzău”, a declarat candidatul USL la președinția Consiliului Județean Buzău, Marian Cristinel Bîgiu.
Pe de altă parte, vicepreședintele PNL Buzău a explicat că astăzi Victor Mocanu s-a adresat cu o contestație la Biroul Electoral Județean, prin care acuza că în anumite materiale electorale se face legătura dintre USL și PNL. „Am înțeles că astăzi domnul Mocanu mi-a contestat și dânsul anumite materiale electorale pe motiv că de ce apar cu primarii PNL pe bannere și că de ce se face o asociere între PNL și USL. Bănuiesc că a facut-o fără să se uite măcar la sigla USL, căci astfel bănuiesc ar fi priceput. Zilele acestea, fiind mult în teritoriu, am vorbit cu foarte mulți primari chiar și PSD, care acum sunt supărați că trebuie să dea jos materialele electorale cu domnul Mocanu care le-au fost băgate pe gât și să își facă altele. Este păcat ca atunci când puteam obține ca USL la nivel de județ peste 70 % să stăm și să recurgem la tot felul de tertipuri ”, a concluzionat senatorul liberal Marian Cristinel Bigiu.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.