Mare parte a polițiștilor și pompierilor buzoieni vor petrece următoarele două week-end-uri la muncă pentru a asigura măsurile ce se impun cu ocazia sărbătorilor pascale. Peste 200 de polițiști vor fi la datorie sâmbătă și duminică atunci când creștinii ortodocși și catolici sărbătoresc unele din cele mai importante sărbători. Sâmbătă noapte catolicii vor participa la slujba de Înviere iar duminică ortodocșii vor sărbători Floriile.
Pentru a preîntâmpina orice evenimente nedorite Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău a dispus creșterea efectivelor în zona locaşurilor de cult în care se vor oficia slujbele religioase. 62 de autospeciale și peste 200 de polițiști vor fi prezenți pe principalele artere de circulație dar și în preajma bisericilor unde au loc slujbe cu ocazia celor două sărbători creștine.
Și pompierii buzoieni vor fi în alertă. Bisericile din județ trebuie atent verificate înaintea Paştelui pentru că toți credincioșii ce participă la Sfintele Sărbători să fie în siguranță.

Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

  1. Procesiunea ce va urma după slujbă trebuie să se desfăşoare într-un adevărat spirit creştin ortodox şi să ne pregătească sufleteşte pentru săptămâna patimilor, timp în care aplecarea noastră spre profunzimea Sfintei Scripturi să ne ducă cu inima curată la Slăvitul Praznic al Invierii Domnului şi Mântuitorului Nostru, Iisus Hristos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.