Marcel Duman, cunoscut sub numele de Matache, a ajuns la zdup, împreună cu a lui concubină după ce împreună au la punct o afacere necurată, din care numai ei ieșeau în câștig, în timp ce alții se alegeau și cu banii luați și amenințați cu bătaia ori chiar cu moartea.
Matache care are 55 de ani și concubina lui de 41 de ani împrumutau cu bani diverse persoane aflate în impas financiar. Nu era însă nici pe departe vreun act bazat pe bune intenții, ci o afacere cu miros de camătă. Cei care ajungeau să se împrumute la cei doi erau nevoiți apoi să plătească cu vârf și îndesat, mai exact cu dobânzi între 10 și 20 la sută lunar. Dacă nu puteau restitui banii și dobânzile aferente, debitorii ajungeau să fie amenințați nu de Matache, ci de concubina lui.
Cel puțin 9 persoane care au pățit-o în acest mod numai în ultimul an au fost identificate până acum. Oamenii au fost împrumutați cu suma totală de 25 de mii de euro, iar unii dintre ei au ajuns să se teamă pentru viețile lor după ce au primit amenințări serioase de la cămătăreasă.
Cei doi concubini au fost reținuți joi, bărbatul fiind suspectat de cămătărie, iar femeia de cămătărie şi şantaj. Între timp, cei doi au fost eliberați și vor fi cercetați în stare de libertate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.