imagine de arhivă

După toate semnalele, și ediția de toamnă a bacalaureatului va fi un dezastru. Astăzi, din cei 1710 candidați înscriși la  examen, 184 nu au mai avut curajul să intre în săli. Majoritatea celor care au ales să se prezinte la proba de astăzi au dat examen la matematică, materie care pare să le fi năruit, și de această dată, visul de a avea o diplomă de bacalaureat. Candidații ieșiți din examen s-au plâns de dificultatea subiectelor, mai ales că mulți dintre ei au picat edițiile anterioare tot din cauza matematicii sau nu au intrat în bac din cauza corigențelor la aceeași materie.

Un elev ce susținea examenul la matematică la centrul de examinare de la Liceul Grigore Moisil a fost prins de examinatori încercând să copieze cu un dispozitiv audio de tip hands-free. Greșeala îl va costa destul de scump pentru că după ce azi a fost eliminat din examen nu va mai avea voie să își încerce din nou șansele decât peste două sesiuni.

La ediția din vară a bacalaureatului procentul de promovabilitate, la Buzău, a fost puțin peste 50% însă cu toate acestea județul s-a clasat pe un loc fruntaș. Acum, judecând după toate semnele  se prefigurează tot mai clar varianta unui dezastru la finalul sesiunii de toamnă a bacalaureatului.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.