Colegiul Medicilor Buzău  anunţă că luni, 21 martie, medicii vor intra în grevă japoneză în toate unitățile sanitare în care se regăsesc membri afiliați Sindicatului Promedica, Camerei Federative a Sindicatelor Medicilor din România (CFSMR) și Federației Sindicale „Hipocrat” din România (FS Hipocrat).

Toți medicii din județul Buzău  vor purta, în spitale și în cabinete, o banderolă în semn de protest. Protestul se va desfășura pe durata a cinci zile.

Colegiul Medicilor Buzău  îndeamnă toți medicii din sistem la solidaritate și la conștientizarea faptului că ei sunt singurii în măsură să ceară respectarea drepturilor și a profesiei din care fac parte.

Revendicari

Solicitarile F.S. „Hipocrat” si CFSMR vizeaza aplicarea prevederilor Legii 284/2010 privind:

– salarizarea unitara si in sanatate, in sensul reincadrarii personalului avand ca valoare de referinta salariul minim brut pe economie de 1.250 lei
– acordarea tuturor sporurilor, calculate la salariul efectiv, precum sporul de conditii deosebite de munca, sporul de doctorat
– respectarea normei de munca si a timpului de munca si de repaus pentru toate categoriile de personal din Sanatate, prin reducerea pana la eliminare a deficitului de personal.

De asemenea, acestia sustin ca lipsa personalului din sistemul sanitar duce la o norma de munca efectiva mare, timpul de repaos si de refacere fiind mult mai redus decat timpul de munca.

Sindicatele mai cer:
– asigurarea in regim gratuit si prioritar a serviciilor medicale acordate personalului angajat in sistemul de sanatate
– cresterea valorii decontate pentru serviciile medicale din spitale, ambulator si medicina de familie.

Federatiile atrag atentia ca, in lipsa unei decizii rectificative solicitate, se poate ajunge la escaladarea starii conflictuale, in perioada urmatoare mergand pana la intreruperea partiala a activitatii, disfunctionalitatile create cazand exclusiv in responsabilitatea Guvernului Romaniei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.