Medicul Adrian Zoican, primul președinte ales al liberalilor din municipiul Buzău din ultimii 9 ani

1
848

Organizația municipală a PNL Buzău și-a desemnat, miercuri seară, primul președinte ales după o perioadă de 9 ani timp în care cei care s-au condus organizația municipală au fost doar președinți delegați.

Președinte al liberalilor din municipiu a fost ales medicul urgentist Adrian Zoican. Zoican care a obținut 34 de voturi din totalul de 66 de membri cu drept de vot. De altfel Zoican îndeplinea cu delegație funcția de președinte al organizației municipale, este consilier județean și este șeful Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Buzău. El a candidat pentru șefia organizației municipale alături de un liberal cu state vechi, Vasile Olariu, și de avocatul Lucian Sălcuțan care a părăsit sala înaintea votului acuzând conducerea organizației județene că are cărțile deja făcute și că președinte la municipiu va fi ales Vasile Olariu.

„Vreau să vă anunț câștigătorul alegerilor înainte de a se alege, domnul Olariu care a fost creditat de domnul președinte Romanescu cu această funcție înainte de a se ține alegerile. Cred că a fost o proastă inspirație să țin alegerile la el acasă(nr.) și am ieșit pentru că , cred că încă PNL nu dovedește atâta transparență și democrație pe cât mi-aș dori. Am solicitat zilele trecute lista cu cei care au drept de vot azi pentru a face o campanie internă și mi s-a refuzat acest lucru atât mie cât și domnului Zoican. Toate acestea m-au determinat să părăsesc lucrările și să nu mai asist la încă un blat care nu face cinste partidului. Nu voi părăsi partidul ba chiar mi-am depus deja candidatura la funcția de președinte al PNL Buzău ”, a declarat avocatul Lucian Sălcuțan la ieșirea din sala de ședințe.

La rândul său președintele ales al organizației municipale, medicul Adrian Zoican cel care a obținut votul majorității membrilor și care acuza înaintea scrutinului că numele președintelui este deja cunoscut dinaintea votului a revenit asupra declarațiilor și a spus că totul a fost cât se poate de corect și de transparent mărturisind că nu se aștepta la o victorie atât de categorică împotriva lui Vasile Olariu.

„Îmi făceam griji ca orice candidat pentru că e o funcție care implică o mare responsabilitate. Am avut emoții pe care le-am depășit iar rezultatul votului a demonstrat că voința activiștilor liberali este pentru continuarea strategiei de până acum, pentru recrutarea de noi membri, identificarea de potențiali candidați la funcțiile politice și care să promoveze valorile liberale. Sincer nu m-am așteptat la acest scor dar, din fericire pentru mine, am convins. Au fost niște alegeri corecte. S-a demonstrat că toate punctele unde au fost semne de întrebare nu au fost motive. Am verificat chiar și urna de vot”, a declarat proaspătul președinte ales al organizației municipale a PNL Buzău.

De cealaltă parte liderul interimar al PNL Buzău, Cristinel Romanescu  spune că se aștepta la o victorie a medicului Adrian Zoican pe care chiar el l-a numit interimar în fruntea organizației municipale și spune că ar putea fi luat în calcul ca și candidat la Primăria municipiului Buzău, dacă își va dori acest lucru.

„Mă așteptam ca domnul Zoican să aibă un parcurs bun. Probabil că am ales bine să îl propun ca interimar la organizația municipală. Se vede că a câștigat încrederea membrilor, astăzi are și suportul lor. Sper să facă treabă bună pentru ca la următoarele bătălii politice să avem un scor mai bun decât până acum. Domnul doctor Zoican este o persoană foarte puternică care lucrează într-un loc fierbinte și sunt convins că dacă dorește și dumnealui, prin forța și tinerețea sa ar fi un candidat bun pentru Primăria Buzău. Bineînțeles dacă își va manifesta și dumnealui dorința și disponibilitatea.  În ceea ce privește declarațiile domnului Sălcuțan,  după părerea mea votul membrilor de partid a arătat că nici un membru nu l-a votat. E dreptul dumnealui să candideze la județ și sper să și meargă până la capăt”, a declarat președintele interimar al PNL Buzău, Cristinel Romanescu.

Tot la conferința de alegeri de miercuri seară, au fost aleși  Vasile Olariu și Ion Dumitru prim-vicepresedinti iar Dumitru Ene, Stefan Alexandru, Irina Grigore, Ion Barbu, Lucian Costache, Serban Nicolae și Marcel Botea-vicepreședinți.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.