Elevii buzoieni vor primi şi anul acesta lapte, corn şi măr, la şcoală.
Consilierii judeţeni au aprobat ieri proiectul de hotărâre care prevede alocarea banilor necesari achiziţionării de corn,lapte si mere, în cadrul programului guvernamental de încurajare a consumului de hrană sănătoasă. Proiectul prevede alocarea sumei de 11,4 miliarde de lei vechi pentru programul Cornul și laptele și 8,6 miliarde de lei vechi pentru achiziția de mere și a fost votat cu unanimitate. Astfel, şi anul şcolar următor, toţi elevii buzoieni din clasele I-VIII vor primi în perioada sezonului rece, pe lângă corn şi lapte, şi câte un măr.
Înainte de a vota proiectul, consilierul PDL, Constantin Ghinioiu, a cerut ca în cadrul licitaţiei pentru desemnarea firmei care va distribui fructe în şcoli să aibă prioritate societăâile buzoiene,  în ideea de a stimula și încuraja producătorii autohtoni.
”Aș dori ca la alcătuirea caietului de sarcini să se țină seama și să se găsească o prevedere legală astfel încât să stimulăm producătorii de mere din județ. Ar fi mult mai bine ca merele să fie livrate de un producător local și astfel să nu se mai întâmple povestea de anul trecut”, a precizat consilierul Constantin Ghinioiu.
Anul trecut, firma care asigura merele pentru programul guvernamental nu a respectat condițiile de calitate prevăzute în contract și, astfel, elevii au primit fructe mai mici decât s-a stabilit,  respectiv între 90 și 150 de grame.
Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.