microbuz transport scolar

Verificările demarate de polițiștii buzoieni la mijloacele de transport destinate elevilor au ajuns la final. După o săptămână, oamenii legii au identificat 59 de microbuze și au discutat cu 57 de șoferi despre problemele identificate și despre atitudinea pe care aceștia trebuie să o adopte în trafic atunci când transportă copii.
Într-o primă etapă, s-a urmărit inventarierea autovehiculelor ce fac parte din această categorie, identificarea conducătorilor auto care vor transporta elevii către şi de la unităţile de învăţământ din judeţ şi verificarea acestora sub aspectul îndeplinirii condiţiilor legale (deţinerea certificatului de competenţă profesională şi a permisului de conducere corespunzător) iar apoi conducătorii autovehiculelor destinate transportului elevilor, au fost instruiți cu privire la respectarea legislaţiei rutiere şi adoptarea unei conduite preventive în timpul deplasării pe drumurile publice.
Toate neregulile constatate au fost comunicate deţinătorilor autovehiculelor de transport elevi, astfel încât, până la începerea anului de învăţământ, deficienţele să fie remediate.
Începând de luni, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău vor acţiona în trafic pentru verificarea autovehiculelor destinate transportului elevilor.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.