Consilierii democrat liberali au anunțat, ieri, la finalul ședinței de Consiliu Local că societatea Electrica ar urma să sisteze alimentarea cu energie electrică către RAM Buzău din pricina datoriilor pe care Regia le-a acumulat. Dacă măsura va fi pusă în practică, mii de apartamente dar și majoritatea unităților de învățământ riscă să rămână în frig în plină iarnă. Anunțul făcut de consilierul PDL Sebastian Radu nu i-a picat deloc bine edilului șef Constantin Boșcodeală cu atât mai mult cu cât acesta nu a primit o notificare oficială în acest sens și datoriile RAM-ului către Electrica nu ar fi așa de mari.
„Nu știu de o asemenea măsură pentru că nu am primit o somație în acest sens. Pe de altă parte, nu m-ar mira să se întâmple așa că doar de curând PDL și-a instalat un om(nr. Ovidiu Anghel) la conducerea societății de distribuție. Așa ceva nu s-a întâmplat niciodată de când sunt primar”, a declarat contrariat primarul Constantin Boșcodeală.
Sebastian Radu a insistat ca primarul Constantin Boșcodeală să îi precizeze totuși dacă Regia dispune de banii necesari pentru plata facturii la electricitate, în caz contrar sugerând convocarea unei ședințe extraordinare de Consiliu pentru ca aleșii locali să își dea avizul pentru contractarea unui împrumut de urgență astfel încît populația să nu aibă de suferit.
Nici această propunere a consilierului democrat-liberal nu a fost luată în considerare, ba mai multm viceprimarul Marcel Ciolacu i-a solicitat democrat-liberalului Sebastian Radu să facă lobby pe lângă senatorul Viorel Constantinescu și deputatul Cezar Preda care ar putea convinge Executivul să mai ia o parte din banii oferiți municipiului Arad pentru ca și Buzăul să își poată plăti facturile restante.
Dincolo de declarații și de împunsăturile cu substrat politic, se pare că la nivelul orașului Buzău există o problemă. Valoarea datoriilor Regiei Autonome Municipale către distribuitorul de energie electrică se ridică la aproape 9 miliarde de lei vechi iar o sistare a serviciilor Electrica ar lăsa în frig zeci de mii de persoane.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.