Cristi BIGIU, Misu IOANITESCU si Gabriel OLARIU
Motocrosiști din toată Europa se vor întrece duminică pe circuitul de la Gura Câlnău în cea de-a IV-a etapă a Campionatului European de Motocros competitive care se desfășoară în premieră la Buzău, oraș cu tradiție în practicarea sportului pe două roti.
„Pentru prima data după mulți ani reușim să organizăm un concurs de motocros, o etapă de Campionat European care este o premieră pentru Buzău. Vor fi participanți din 12-14 țări și este singurul eveniment de acest gen din România care se realizează într-o asemenea manieră . Am avut ocazia grație sprijinului Consiliului Județean fără de care nu ar fi fost posibilă această competiție. Încercăm să readucem această tradiție la Buzău pentru că aici a existat o tradiție. Sperăm să vină cât mai multă lume pentru că oamenii au ce să vadă și copiii o să fie entuziasmați . E un spectacol de care ne putem bucura și anii viitori dacă vom mai avea prilejul sa îl organizăm”, a declarat Mișu Ioanițescu de la clubul Extreme Adventure Buzău, organizatorul evenimentului.
La rândul său președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu, prezent la conferința de prezentare a evenimentului ce se va desfășura în week-end pe circuitul de la Gura Câlnău a subliniat importanța pe care o au astfel de competiții internațional pentru dezvoltarea turistică a județului Buzău și a dat asigurări că administrația județeană va sprijini și pe viitor astfel de evenimente.
„Mă bucur că și în acest an Buzăul e gazda unui eveniment de o asemenea amploare . Buzăul va deveni un reper pentru acest gen de competiții mai ales că anul trecut a fost organizată o etapă de Campionat Mondial de Enduro iar în acest an se organizează această etapă de Campionat European. Mă bucur că am avut posibilitatea să sprijinim acest eveniment și sper să o mai facem și pe viitor. Anul trecut au fost peste 500 de sportivi și peste 10.000 de vizitatori iar Buzăul a fost prezentat pe toate posturile de televiziune naționale și internaționale ceea ce este un lucru benefic pentru dezvoltarea turistica a județului. Evenimentul din acest week-end se înscrie în strategia de dezvoltare a județului Buzău și este un prilej de mediatizare atât internă cât și internațională pe care județul o merită”, a subliniat președintele Consiliului Județean, Cristi Bîgiu.
Și reprezentantul Federației Române de Motociclism, Gabriel Orlariu a mulțumit Consiliului Județean și clubul Extreme Adventure Buzău pentru organizarea unui eveniment de asemenea anvergură explicând că singurul care are de câștigat de pe urma acestui eveniment este județul Buzău .
„Vreau să mulțumesc organizatorilor pentru că au oferit această deschidere care are o deosebită importanță . Aceste eveniment se organizează în România de 10 ani și cea de-a zecea ediție se ține la Buzău unde este o tradiție în motocros. Toată organizarea acestui eveniment însemnă doar o investiție a organizatorilor iar aceștia nu câștigă nimic, ceea ce se câștigă fiind în plan local. Organizatorul a mai făcut o investiție în traseu anul trecut, traseu care a fost făcut de designerul circuitelor de Campionat Mondial. Clubul Extreme Adventure a pus la dispoziție toate cele necesare și a ieșit un circuit unic în România. M-aș bucura să vină părinții cu foarte mulți copii pentru că aranjarea traseului face ca acesta să fie vizibil în proporție de 75% din orice punct”, a punctat secretarul general al Federației Române de Motociclism, Gabriel Olariu.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.