Militarii din Buzău de la UM 1010 din Crâng, implicați în incidentul de sâmbătă, au fost împușcați de doi indivizi care purtau uniforma armatei afgane.  Nu se știu încă detalii dacă cei doi atacatori erau deghizați. Astfel, plutonierul Iulian Dumitrescu și sergentul Adrian Vizireanu au murit  uciși de doi indivizi care purtau uniforme ale forțelor naționale afgane de apărare și Securitate.

 

Doi militari români şi-au pierdut viaţa şi un al treilea a fost rănit în urma unui incident care a avut loc sâmbătă, 7 mai, ora 10.45, în apropiere de localitatea Kandahar, pe timpul executării unei misiuni de instruire a poliţiştilor afgani, a transmis  Ministerul Apărării Naţionale. Potrivit sursei citate, cei doi militari români şi-au pierdut viaţa pe timpul executării unei misiuni de instruire a poliţiştilor afgani, sâmbătă la ora 10.45. Un al treilea militar român a fost rănit în incident, transmite Ministerul Apărării Naţionale.

„În urma incidentului, celor trei militari de la forţele pentru operaţii speciale, care au fost răniţi, li s-a acordat primul ajutor la faţa locului şi au fost transportaţi imediat la spitalul militar cel mai apropiat. Din nefericire, plutonierul Dumitrescu Iulian şi sergentul Vizireanu Adrian nu au supravieţuit, iar starea militarului rănit este stabilă şi urmează să fie transferat la un spital din Germania” se arată într-un comunicat de presă.

Familiile victimelor au fost anunţate, iar incidentul este anchetat de o comisie militară. Rudelor celor trei militari nu li s-a spus împrejurările în care s-a produs tragedia.

Ministrul Apărării, Mihnea Moţoc, a anunţat, printr-un comunicat postat pe site-ul oficial al MApN, că cei doi militari buzoieni vor fi avansaţi în grad post-mortem.

„Conducerea ministerului îşi exprimă profundul regret pentru pierderea celor doi militari, este alături de familiile greu încercate şi se informează în permanenţă despre evoluţia stării de sănătate a militarului rănit”.

Adrian Vizireanu avea 36 de ani, locuia în municipiul Buzău, era căsătorit și nu avea copii. El era arbitru.

Comisia Central a Arbitrilor a anunţat, sâmbătă, prin intermediul unui mesaj postat pe site-ul oficial, dispariţia fostului arbitru, Adrian Vizireanu.

Acesta şi-a început cariera de arbitru în anul 1997 şi a făcut parte din lotul pentru Liga a treia în perioada 2005 – 2014. A condus 80 de jocuri în al treilea eşalon şi peste 250 de partide de juniori.

Iulian Dumitrescu avea 33 de ani și era din Smeeni. El era despărțit, însă avea o iubită cu care urma să se căsătorească anul acesta. Tatăl lui Iulian a povestit printre lacrimi amare că tânărul iubea nespus ce făcea, însă la fel ca majoritatea militarilor a plecat în Afganistan pentru bani, pentru ”a-și face un viitor.

Militarul rănit este din Maxenu și are 26 de ani.

Tragedia survine la doar o săptămână după vizita de Paşti a preşedintelui Klaus Iohannis, care, împreună cu soţia sa, au vizitat tabăra română din Afganistan.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.