Garnizoana Buzău are din luna septembrie două echipe de militari specializați în exerciții demonstrative cu armamentul din dotare așa numitele drill-team. Cele două echipe formate din militari subordonați Diviziei 2 Infanterie “Getica”, au luat naștere după luni întregi de exerciții și vor participa de acum înainte la evenimentele şi ceremoniile militare care se vor desfăşura în garnizoana Buzău.

Drill Team-ul este o formaţie de militari profesioniști, care execută mişcări de instrucţie de front – cu armă şi fără armă – după un program prestabilit.
Acest exerciţiu de precizie şi îndemânare în mânuirea armei, are menirea de a demonstra prin virtuozitatea şi frumuseţea exerciţiului, capacitatea de concentrare şi coordonare a mişcărilor, rezistenţa psihică şi fizică a militarilor, într-o manieră spectaculoasă, reuşind astfel o îmbinare perfectă între impetuozitate şi artistic.
În spatele acestor mişcări, spectaculoase şi perfect coordonate şi sincronizate se află multe ore de antrenament şi eforturi susţinute, însă rezultatul este impresionant şi elegant, iar publicul cu siguranţă va fi de fiecare dată „cucerit”.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.