Amănunte cutremurătoare ies la iveală, la trei zile de la tragedia produsă într-o benzinărie din municipiul Buzău, unde un militar și-a executat soția cu două focuri de armă după care și-a luat viața.

Anchetatorii dau detalii șocante după ce au vizionat imaginile surprinse de camerele de supraveghere din incinta benzinăriei. Potrivit oamenilor legii, militarul de 34 de ani a intrat în stația PECO în jurul orei 1.20, devenind din ce în ce mai plauzibilă ipoteza că omul a pus la cale detaliu cu detaliu planul pe care îl avea în minte.

Așadar, Ionel Anițoiu a intrat în benzinăria unde lucra soția lui în jurul orei 1.20, oră confirmată de anchetatori și de filmări, însă nu și de declarațiile colegilor militarului care spun că bărbatul ar fi părăsit unitatea în jurul orei 1.30. O informație suplimentară care vine să întărească ideea că omul era fugit din unitate, probabil imediat după miezul nopții, este și aceea că butonul de panică a fost activat, potrivit dispecerilor firmei cu care benzinăria este în contract, la 1.22, soția militarului fiind cea care a încercat să mai facă ceva când s-a trezit față în față cu bărbatul.

Potrivit anchetatorilor, Anițoiu a plecat de la unitatea de la Mărăcineni îmbrăcat în hainele militare, la brâu cu un pistol Carpați cu două încărcătoare, fiecare cu 7 gloanțe. Odată ajuns în zona stației PECO, a parcat autoturismul pe o stradă lăturalnică, s-a schimbat de uniformă, și-a luat pistolul cu ambele încărcătoare și a păzit momentul în care soția lui a descuiat ușa benzinăriei unui cumpărător. După ce nopți la rând, tânăra s-a trezit cu militarul pe cap, la serviciu, conducerea benzinăriei luase decizia ca pe timpul nopții ușa unității să rămână încuiată.

În noaptea fatidică, bărbatul a păzit momentul în care un cumpărător care nu a alimentat ci a cumpărat câteva cutii de bere iar după plecarea lui acesta a pătruns în benzinărie. L-a ajutat și faptul că, neatentă, soția nu a mai încuiat ușa după acest cumpărător. Aparent pașnic, militarul a intrat în incinta benzinăriei, a lăsat-o pe Maria să termine convorbirea de un un minut cu o prietenă, după care cei doi au avut un schimb de replici.

Camerele de supraveghere arată cum, la un moment dat, bărbatul a scos pistolul, a armat și a tras înspre propria-i nevastă, trei focuri de armă: unul s-a dus într-un perete însă celelalte două au nimerit-o pe femeie care s-a prăbușit într-o baltă de sânge.

Au urmat câteva secunde, după care subofițerul și-a pus pistolul la tâmplă și a tras. Bărbatul s-a prăbușit lângă cea fără de care susținea în ultima vreme că nu poate trăi, așa fiind găsiți cei doi  de un tânăr care a trecut prin benzinărie, la circa jumătate de ceas după tragedie.

Anchetatorii  merg pe varianta conform căreia totul a fost premeditat și după ce au găsit  asupra militarului ambele încărcătoare ale pistolului din dotare cu care Anițoiu a reușit, nu se știe cum, să părăsească unitatea de geniu de la Mărăcineni.

Un alt aspect care a ieșit la iveală după moartea militarului Ionel Anițoiu și a soției sale este acela că săptămâna aceasta, bărbatul ar fi trebuit să participe la o evaluare în Capitală, evaluare care dacă l-ar fi declarat apt l-ar fi trimis din nou într-un teatru de operații. Anchetatorii spun că subofițerul era programat la o testare, chiar în ziua de după tragedie.

Cum evaluările de acest gen se pare că au devenit o formalitate, nu era exclus ca militarului Ionel Anițoiu să-i fi fost permis, din nou, să plece într-o misiune internațională unde ar fi avut acces la arme mult mai sofisticate.

C.D.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.