Scandal Spital

Ministerul Sănătății reglementează programul de vizită al bolnavilor internați în spitalele „de stat” printr-un ordin emis la jumătatea lunii decembrie a anului 2012 publicat deja în Monitorul Oficial. Conform acestuia, aparținătorii își pot vizita bolnavii în fiecare zi între orele 15.00 și 20.00 iar în zilele de week-end între orele 10.00-20.00. Totodată, actul normativ interzice unităților spitalicești și împlicit firmelor care asigură paza acestor obiective să mai perceapă taxe pentru vizitarea bolnavilor.
Noul ordin reglementează însă și numărul de vizitatori care se pot afla, la un moment dat, în saloanele de spital. Astfel, un pacient internat într-un salon cu mai mult de trei paturi poate fi vizitat de maximum trei persoane iar în salon pot fi simultan vizitatori pentru cel mult doi pacienți. Pentru respectarea acestor prevederi, unitățile sanitare pot limita durata vizitei la 60 de minute pentru a da posibilitatea tuturor pacienților dintr-un salon să primească vizitatori.
Pacientii internați în secțiile sau compartimentele de terapie intensivă pot fi vizitați zilnic doar de parinți, copii, surori sau frați.
O categorie aparte o constituie pacienții aflați în stare critică sau în fază terminală. Aceștia pot fi vizitați la orice oră, indiferent de secția în care sunt internați și chiar, la cerere, un membru al familiei poate solicita să stea permanent la capul pacientului dacă condițiile din secția pe care este internat permit acest lucru.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.