Ministrul Culturii, buzoianul Lucian Romașcanu a participat, miercuri, la deschiderea celei de a XV-a ediții a Salonului Internațional de Carte BOOKFEST.

Cu această ocazie ministrul a anunțat un proiect în valoare de un milion de lei pentru bibliotecile din România dar și că susține tot cee ace ține de cultura scrisă

„Tot ce înseamnă acest fenomen trebuie crescut, susţinut, pentru că nimic nu înlocuieşte bucuria cititului unei pagini scrise. Fiecare carte pe care o vedeţi este menită să aducă lumină în sufletele şi minţile voastre, dragi copii, şi e bine ca din când în când să lăsaţi ecranele şi să deschideţi o carte!”, a spus Romașcanu în cadrul evenimentului.

„Astăzi, 01.06.2022, am avut onoarea participării la deschiderea oficială a celei de a XV-a ediții a Salonului Internațional de Carte BOOKFEST.

Am fost alături de ES Dl. Hiroshi Ueda, ambasadorul Japoniei, la inaugurarea standului Japoniei, țară invitată de onoare, am vizitat, în prezența ambasadorilor, standul dedicat lumii arabe, am trecut pe la standul Franței dar și pe la standurile unor edituri românești.

La standul lumii arabe am pus o tușă de culoare pe o pictură dedicată victimelor teribilelor explozii din Beirut.

Ministerul Culturii a susținut și în acest an BOOKFEST cum susține toate manifestările culturale de elită și nu numai. Anul acesta sper să reluăm finanțarea revistelor culturale independente și să derulăm un proiect de achiziție de carte pentru biblioteci în valoare de 1 milion de lei.

Felicitări organizatorilor!

Și La Mulți Ani copiilor de toate vârstele! I-am văzut, cu bucurie, în număr mare azi la Bookfest.”, a scris ulterior Lucian Romașcanu pe pagina sa de Facebook

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.