Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a ținut să amintească pe pagina sa personală de Facebook, faptul că în acest weekend la Buzău s-a desfășurat prima ediție a festivalului Benone Sinulescu, fără participarea renumitului artist, care a trecut în neființă anul trecut.

„Zilele trecute, la Buzău, s-a desfășurat primul festival „Benone Sinulescu” fără nea Beni… Am amintirea foto a primei ediții, cu Maestrul pe scenă, o mare bucurie de suflet!

Este o sărbătoare a folclorului ce se desfășoară anual (mai puțin în pandemie…) o dată cu celebra Drăgaică a Buzăului.

Pentru că Benone Sinulescu a crescut talente toată viața, și festivalul aduce pe scenă și premiază copii talentați din toată țara! 

Felicitări primarului Constantin Toma și echipei pentru tot ceea ce fac pentru cultura buzoiană!”

 Benone Sinulescu este singurul artist român căruia i s-a dedicat un festival încă din timpul vieții. Ideea a fost a edilului Constantin Toma, care a vrut să-i facă un cadou marelui artist buzoian la împlinirea a 80 de ani.

4 COMENTARII

  1. […] Toma, care a vrut să-i facă un cadou marelui artist buzoian la împlinirea a 80 de ani. The post Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, prezent la prima ediție a Festivalului Benone Sinulescu de d… first appeared on Observatorul Buzoian. Citeste mai […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.