Ministrul Daea a venit, sâmbătă, să promoveze oaia la Buzău

0
729

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a ajuns sâmbătă dimineață la Buzău în cadrul campaniei de promovare și informare „Alege oaia!” .

Evenimentul la care au luat parte fermieri și producători tradiționali din Buzău a fost organizat în parcarea noului hypermarket Kaufland deschis săptămâna aceasta la Buzău. Ministrul însoțit de prefectul Carmen Ichim, președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, de primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, și de directorul Direcției Agricole Buzău, Cosmin Florea a trecut în revistă standurile expozanților iar de la mulți din ei a și cumpărat produse tradiționale precum, dulceață, cârnați, brânză sau produse de panificație.

Înainte de sosirea la târgul organizat în cadrul campaniei „Alege oaia!” Petre Daea a vizitat Piața Centrală, abatorul de păsări de la Gălbinași și o fermă de porci mangalița de care s-a arătat extrem de încântat. De asemenea, ministrul Agriculturii a explicat jurnaliștilor că de la lansarea campaniei „Alege oaia!” consumul de carne de oaie a crescut simțitor.

„Știu chiar de la un producător de aici care mi-a spus clar că până anul trecut abatoriza vreo 4-5 oi pe săptămână iar acum a ajuns să taie și 40 de capete ceea ce, trebuie să recunoaștem, este o creștere importantă” a spus ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Ministrul Agriculturii a discutat sâmbătă și cu producătorii buzoieni pe care i-a asigurat de tot sprijinul ministerului pe care îl conduce iar în cuvântul rostit pe scena Daea le-a transmis fermierilor buzoieni că Guvernul și implicit ministerul pe care îl conduce a făcut toate eforturile iar fermierii își vor putea primi la timp subvențiile oferite de stat pentru ca aceștia să își poată face la timp lucrările agricole.

Campania „Alege oaia!” se desfășoară la Buzău în parcarea noului magazin Kaufland sâmbătă și duminică între orele 10.00-17.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.