Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu s-a întâlnit, vineri, cu directorii unităților de învățământ din județ, cu conducerea CJ și a Primăriei Buzău

0

Ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu s-a întâlnit, vineri, la Consiliul Județean cu directorii unităților de învățământ din Buzău pentru a afla problemele și neajunsurile cu care aceștia se confruntă. După o scurtă întrevedere cu președintele Petre Emanoil Neagu, ministrul a coborât în Sala Mare a CJ unde a notat cu atenție toate întrebările directorilor legate de programele școlare, de salarizare, de sporuri sau de transportul elevilor pentru ca ulterior să răspundă generic pentru fiecare problemă ridicată. La rândul său ministrul le-a solicitat directorilor să crească performanța școlară în toate unitățile de învățământ din județ.

„ Directorii au ridicat foarte multe probleme care țin de activitatea dumnealor, despre proiectele școlare, despre buget și altele. Eu i-am rugat foarte mult să creștem performanța școlară. Să nu mai avem peste 40 la sută copii care la clasa a VIII nu i-au nota 5 sau nu iau bacul și am discutat și despre liceele tehnologice”, a declarat Ecaterina Andronescu.

După întâlnirea cu directorii de școli și de licee ministrul s-a deplasat la Primăria Buzău unde însoțită de șefele ISJ Buzău și în prezența președintelui PSD, Marcel Ciolacu a avut o serie de discuții legate atât de comasarea unităților de învățământ cât și despre posibilitate înființării la Buzău a unei școli de tip dual.

„În ceea ce privește comasarea unităților de învățământ este de înțeles pentru că acum 15 ani aveam în sistemul de învățământ 4,3 milioane de copii iar azi avem undeva la 2,8 milioane și în acest sens trebuie să ne optimizăm resursele. Nu mai avem cum să populăm toate școlile și trebuie să economisim astfel încât performanța trebuie să crească. Voi discuta la Primărie cum să facem ca la nivel de Buzău să avem una sau mai multe școli de tip dual. Cum să coagulăm agenții economici care lucrează în Buzău și sunt mână în mână cu Primăria să îi adunăm și să facem o școală cum este școala din Brașov”, a declarat Ecaterina Andronescu.

După întâlnirea de la Primăria Buzău, Ecaterina Andronescu urmează să se deplaseze la Râmnicu Sărat unde va discuta cu alți directori de școli din zona Râmnicului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.