Cea de-a XVI-a ediție a Târgului „Toamna Buzoiană” a fost deschisă oficial duminică de către ministrul Agriculturii Petre Daea însoțit de primarul Constantin Toma, directorul Direcției Agricole Cosmin Florea, deputatul Andi Cristea  și ministrul Culturii Lucian Romașcanu.

Petre Daea a ajuns în oraș în cursul dimineții unde a vizitat Banca de Resurse Genetice Vegetale de la Buzău.

„Am fost la programul meu de suflet și al domnului primar, la Banca de Resurse Genetice Vegetale pentru că atunci când ne-am apucat de acest program ne-am gândit la viitorul lui iar aceste obiectiv este unul foarte important pentru viitorul agriculturii românești. Aici au avut parte de o întrerupere care a costat de-a lungul vremii pierzând cadența realizărilor dar și posibilitatea de a atrage aici noi cercetători. M-am bucurat însă să văd că după exact trei ani o altă față, un câmp de cercetare și dragoste față de meserie și de plante. Este un obiectiv pe care trebuie să îl împlinim, azi mi-am notat nevoile iar mâine ajung la minister și le pun în mișcare să nu pierdem timpul. Au nevoie să le dăm banii pentru a putea face un complex de cercetare cum se cuvine și de câți bani vor avea nevoie atât le vom da și mai au nevoie să le mărim organigrama”, a spus Petre Daea.

Ulterior, ministrul Agriculturii însoțit de primarul Constantin Toma au ajuns în spațiul de la Drăgaica unde se organizează Târgul „Toamna Buzoiană” pe care l-au vizitat mai bine de două ore Daea cumpărând de aici produse de la aproape toți comercianții prezenți.

Printre achizițiile ministrului și-a făcut loc mult usturoi, flori, brânză, cârnați de Pleșcoi, pastrama, roșii, ardei, miere și alte produse apicole dar și un fagure pentru care a plătit 150 de lei și o lingură mare de lemn contra sumei de 30 de lei. Din cauza volumului mare de marfă Daea a rămas la un moment dat fără bani dar a făcut repede rost de alte câteva sute de la un bărbat care îl însoțea.

„Nu știu câți bani am cheltuit dar nu vreau să mă opresc încă din cumpărat pentru că vreau să dau salutul meu de respect pentru toți agricultorii și pentru munca depusă de ei. Îl dau prin a cumpăra tot ceea ce au produs ei și vom consuma din aceste produse toți. Vreau să spun încă odată să mâncăm ceea ce producem și știm să producem, să folosim alimentele românești, să ne bucurăm că le aveam, să ne păstrăm tradițiile și să avem grijă de patrimoniul gastronomic al țării într-un cuvânt să mâncăm ceea ce am mâncat din generație în generație. Nu trebuie să ne temem sub nici o formă că nu avem ce mânca”, a spus ministrul Petre Daea.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.