Alian BADULESCU si Carol DINU

O fată de 13 ani, cu probleme de vedere, își acuză instructorul de educație din centrul de plasament în care a fost lăsată de părinţi de abuz sexual. Problema semnalată de elevă a ajuns la urechile conducerii DGASPC în cursul zilei de joi de la șeful centrului de plasament iar din acel moment persoana acuzată că ar fi abuzat-o sexual pe tânăra de 13 ani a fost îndepărtată de copil, contractul de muncă fiindu-i suspendat.
„Tânăra a fost supusă unei evaluări psihologice pentru a determina dacă suspiciunea se confirmă sau nu. Practic, fata acuză că dascălul ar fi pipăit-o în timp ce se afla în camera ei iar faptele s-ar fi întâmplat în urmă cu trei săptămâni. Conform psihologilor, fata a delimitat foarte clar în spațiu și timp când s-a întâmplat acest lucru, fapt ce ne-a determinat să sesizăm organele de anchetă”, a declarat directorul DGASPC, Alina Bădulescu.
Polițiștii trebuie acum să facă lumină în acest caz care se anunță a fi unul destul de complicat, mai ales că medicii declară că fata de 13 ani ar fi virgină în timp ce părinții acesteia nu cred ceea ce spun medicii și acuză sus și tare că aceasta ar fi fost violată.
Instructorul acuzat de comportament indecent este un bărbat de 33 de ani din localitatea buzoiană Glodeanu Siliştea, care până acum nu a avut nici un fel de probleme, având are un dosar de personal curat. Cu toate acestea, contractul său de muncă a fost suspendat iar directoarea centrului în care s-a produs grozăvia a fost suspendată din funcție începând de luni dimineață.
„Am extins cercetările și pe linie administrativă și am constatat că dosarele copiilor nu erau actualizate potrivit legislației în vigoare, motiv pentru care am decis încetarea exercitării atribuțiilor șefului de centru”, a declarat Alina Bădulescu, directorul DGASPC Buzău.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.