Patru victorii consecutive după demisia cu aromă de demitere a lui Aurelian Roșca, ăsta era palmaresul fetelor Gloriei. Un moral excelent pentru o astfel de confruntare și un ascendent moral legat de faptul că în precedentele două vizite ale Rapidului în sala noastră se soldaseră cu victorii ale echipei antrenate atunci de Ovidiu Mihăilă.

Începem bine, conducem 5-1 in min. 10, iar Marta Batinovic parează două lovituri de la 7m consecutiv. Publicul e în delir, era greu de anticipat un asemenea scenariu. Cele două tifoserii cântă non-stop, e atmosferă de meci mare. Antrenorul oaspetelor cere timeout, ale lui sunt blocate total, un singur gol în 11 minute e egal cu o catastrofă. 8-4 în min. 20, barele ambelor porți sunt stropite cu agheasmă de Buzău, dar bucureștencele par să fie din alt film, al luptei din subsolul clasamentului. Și totuși, pe fondul unui joc mai slab al Gloriei și cu două accidentări (Savu și Stoleru), se ajunge la 9-8 cu trei minute înainte de pauză. Și se încheie 10-8, cu mulți nervi, eliminări în ambele tabere și discuții printre spectatori despre cât de grea va fi repriza a doua. Iar pentru sănătatea Martei noastre au început să se pună acatiste online…

Gol după gol aduce fluierul de start, ambele echipe marchează la foc automat, publicul exultă când Rapidul irosește trei atacuri consecutive și e 14-11 în min. 39. Iar ziua catastrofală a liderului continuă minut cu minut, în timp ce Gloria și Marta cea minunată fac meciul perfect. 6-7 goluri a fost diferența aproape toată repriza a doua, a marcat și Batinovic, dar și Subțirică, Czeczi și colegele lor. Victorie de necontestat pentru Gloria, iar visul revenirii în cupele europene merge mai departe. Cu noul antrenor Adrian Chiruț și cu Romeo Ilie drept garanție că Buzăul respiră din nou, fetele noastre se gândesc acum că urmează Vâlcea și CSM. Jos pălăria pentru tot ce au făcut sâmbătă la prânz!

Laurențiu Manea & Giorgio Ivan

*30-25 contra liderului-surpriză din Liga Florilor

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.