Toți condamnații la închisoare din dosarul ”Mită la RAM” au contestat deciziile date în urmă cu o lună de Tribunalul Buzău. Fostul director general al Regiei Autonome Municipale, Victor Busuioc, directorul economic, Florica Onel, șefa Departamentului de Resurse Umane, fostul administrator al Regiei, Dumitru Sandu dar și Luminița Cucu, fost director de Resurse Umane, care primise o pedeapsă cu suspendare, au contestat hotărârea magistraților buzoieni care ii trimitea după gratii, perioade cuprinse între 2 și 10 ani. Același lucru l-au făcut și Marius Negoiță, administratorul unei societăți comerciale cu care RAM a desfășurat afaceri în perioada 2003-2004, care a primit o pedeapsă de 8 ani de închisoare și o angajată a acestuia, condamnată la 3 ani de închisoare, cu suspendare. Pe de altă parte, și procurorii DIICOT s-au declarat nemulțumiți de decizia Tribunalului Buzău și au făcut recurs la decizia dată la începutul lunii aprilie.
În aceste condiții, unul dintre cele mai mari dosare de corupție de la nivelul județului Buzău este departe de a fi închis. De-acum, judecata în acest caz se va muta la Curtea de Apel Ploiești, unde vor trece probabil luni bune, dacă nu chiar ani, până la decizia finală.
La începutul lunii aprilie, Tribunalul Buzău a decis condamnarea unui număr de 6 persoane implicate în dosarul ”Mită la RAM”, la pedepse cuprinse între 2 și 10 ani de închisoare. Astfel, fostul director al RAM Buzău, Victor Busuioc, a primit 10 ani de închisoare, actualul contabil-șef al Regiei, Florica Onel, a primit 9 ani de închisoare, administratorul societății Osiris Design SRL, Marius Negoiță, a fost condamnat la 8 ani de închisoare și fostul administrator al RAM, Sandu Dumitru a primit 7 ani de închisoare. De asemenea, agentul comercial Maria Nuțică, a fost condamnat la 3 ani cu suspendare iar Luminița Cucu, șef Serviciu Resurse Umane a primit din partea judecătorilor de la Tribunalul Buzău o pedeapsă de 2 ani de închisoare cu suspendare.
Potrivit procurorilor, angajații RAM, Victor Busuioc, Florica Onel, Sandu Dumitru și Luminița Cucu au acceptat la plată lucrări supraevaluate sau chiar inexistente, pentru a putea beneficia de lucrări la propriile locuințe executate de firma Osiris Design. Tribunalul Buzău au decis ca suma cu care a fost prejudiciată Regia să fie achitată de Victor Busuioc, Florica Onel, Sandu Dumitru, Luminița Cucu și administratorul Osiris, Marius Negoiță.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.