Cei 14 copii proveniți din rândul familiilor evacuate din casa situată pe strada Victoriei, la numărul 29, nu vor mai fi preluați de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului, deși există o ordonanță președințială emisă vineri, ce le-ar fi permis angajaților instituției să preia minorii care trăiesc sub cerul liber, pe prundul Buzăului, și să-i ducă în centre de plasament din județ.
Din cauza refuzurilor repetate și a amenințărilor venite din partea părinților care spun că-și vor da foc dacă li se iau copiii, autoritățile au luat decizia să renunțe la ideea preluării micuților în centre de plasament. Și pentru că cei 14 copii nu pot fi lăsați în continuare să-și petreacă nopțile într-o colibă, să mănâne pe o pătură, să se spele în apa Buzăului și să nu meargă la școală, autoritățile au găsit o soluție pentru ca minorii să trăiască în condiții cât de cât decente. Celor 14 copii dar și părinților lor li se vor asigura condiții aproape normale de trai în module de locuit puse la dispoziție de Fundația „SERA România”. Cele două module care urmează să ajungă zilele următoare la Buzău vor fi amplasate pe un teren pus la dispoziție de municipalitate, în imediata apropiere a podului de la Marăcineni. Chiar dacă reprezentanții DGASPC spun că modulele de locuit vor fi racordate la toate utilitățile, responsabilii din Primăria Buzău sunt de părere că alimentarea cu apă curentă va pune ceva probleme întrucât pe terenul identificat de municipalitate unde urmează să se amplaseze modulele de locuit nu ar exista rețea de apă.
Între timp, autoritățile se gandesc să facă o expertiză la imobilul locuit până în urmă cu două săptămâni de cele cinci familii care au fost evacuate, tocmai pentru a se ști exact care este starea tehnică a clădirii dar și ce lucrări ar fi necesare pentru reabilitare. De asemenea, se intenționează realizarea unui studiu de prefezabilitate care să identifice în ce fel ar putea fi utilizată clădirea distrusă într-un procent destul de mare de cei 26 de chiriași care au fost evacuați și care trăiesc acum pe prundul Buzăului.
În zonă s-ar putea face fie o grădiniță, fie un centru cultural ori spațiul ar putea fi folosit ca sediu social pentru una dintre societățile Primăriei care nu dispun de o clădire proprie în acest sens.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.