O nenorocire s-a abătut în această dimineață pe capul unei familii din satul Băjani. La scurt timp după ce mama și-a trimis cei doi copii la un magazin din sat pentru a cumpăra ceva de-ale gurii, femeia a primit o veste ca un trăsnet în creștetul capului: băieții ei, de 10 și respectiv 14 ani, au fost loviți de o mașină și se zbat între viață și moarte.

Accidentul s-a produs în jurul orei 10.30, pe Drumul Județean 203 K din satul Băjani. Cei doi frați porniseră în sat cu bicileta pentru a cumpăra ce le spusese mama lor. Băiatul de 14 ani conducea bicicleta iar fratele lui mai mic era pe cadru. În momentul în care a vrut să vireze la stânga, spre magazin, băiatul de 14 ani nu s-a asigurat, cei doi copii fiind loviți în plin de un autoturism. Urmele de frână rămase pe șosea arată că, cel mai probabil, șoferul, un bărbat de 49 de ani din Robeasca, avea viteză mare, astfel că impactul a fost extrem de violent pentru cei doi copii.
Frații au fost transportați inițial la Spitalul Județean Buzău, însă din cauza stării grave în care se aflau, medicii au decis transportarea lor la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală. Băiatul de 14 ani, aflat în stare mai gravă, a fost preluat de un elicopter Smurd care a aterizat pe Stadionul de Atletism din Buzău, iar fratele său, a fost dus cu Salvarea la același spital din Capitală.
Potrivit medicilor de la UPU, cei doi minori sunt în stare gravă.
” Sâmbătă, s-au prezentat la spital doi copii, frați, în stare graă. Ei mergeau pe bicicletă, nu știu în ce condiții au fost accidentați, au fost intubați, au traumatisme cranio-cerebrale foarte grave, sunt în stare gravă. Am decis transportarea lor la Spitalul Bagdasar, acolo unde ne-a direcționat dispecereatul Floreasca”, a declarat medicul Andreea Meleru de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.