Munţii Siriului, o aventură periculoasă pentru cei neexperimentaţi. S-a dovedit încă o dată, ieri, când jandarmii montani au fost anunţaţi de dispariţia a doi tineri brăileni, pasionaţi de drumeţii, care porniseră în Munţii Siriului. Apelul a venit de la sora femeii care îngrijorată că nu mai poate lua legătura cu rudele sale, a cerut ajutorul jandarmilor buzoieni. Imediat, jandarmii montani au pornit în căutarea tinerilor, având drept reper zona indicată de ruda celor dispăruţi în munți. Echipele de salvare au luat la verificat pensiunile turistice de pe Valea Nehoiului, Valea Siriului, locurile de campare frecventate de turişti şi căile de acces către vârful Mălâia. După ore bune, jandarmii i-au gasit pe cei doi tineri, la circa 13 kilometri în amonte de comuna Siriu în punctul ”Valea Neagră”.
”După un efort susţinut, în jurul orelor 17.40, la 13 kilometri în amonte de comuna Siriu, în punctul ”Valea Neagră”, jandarmii montani au identificat cele două persoane şi conduse la D.N 10 de unde şi-au putut continua drumul spre casă. În momentul în care au fost găsiţi, cei doi turişti nu prezentau urme de epuizare fizică şi nu au necesitat ajutor medical”, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Buzău, Adrian Cristian.
Cei doi tineri s-au rătăcit după ce au vrut să parcurgă un traseu turistic pe valea Siriului. Pe fondul lipsei de experienţă în ce priveşte urmărirea traseelor marcate precum şi a lipsei semnalului în reţelele de telefonie mobilă, brăilenii nu au mai găsit calea spre destinaţie. Însă totul e bine, când se termină cu bine….
Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.